Două dintre cele mai ofensive echipe ale campionatului s-au întâlnit în această seară la Timișoara, în etapa a X-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Echipa noastră a marcat peste 100 de puncte și a depășit SCMU Craiova: cu această a opta victorie, BCT trece momentan pe primul loc în clasament.

 

”Ne bucurăm de această victorie obținută în condiții grele. Pivoții noștri, Drăgușin și Diaz, au fost accidentați în ultima perioadă, dar au intrat în teren și au dat tot ce au putut ei pentru victorie. Ne-a fost mai greu să ne apărăm la pick and roll, dar chiar și așa este bine că am reușit să marcăm mai mult decât una dintre echipele foarte ofensive ale campionatului. Suntem în grafic și cu fiecare victorie ne securizăm poziția care să ne califice în Top 6. Încă o dată, jucătorii au dovedit caracter, iar succesul este rezultatul muncii foarte serioase pe care o depun la antrenamente”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Meciul a fost spectaculos din primul sfert. De la 10-10, oaspeții au reușit un runde 8-0 și s-au aflat în avantaj până la mijlocul sfertului secund, când aruncările de la distanță și plusul de viteză au readus Timișoara în avantaj. 

Alb-violeții și-au consolidat avantajul în sfertul al treilea – 77-64, min. 28 - și până la final de meci au mai avut de-a face față doar unei scurte reveniri a oltenilor, după care s-au desprins din nou, de această dată decisiv.

Echipa noastră a avut 5 jucători cu double-digit la ”puncte marcate” și trei care au depășit cota 20. 

BC SCM Timișoara – SCMU Craiova 107-95 (25-32, 29-20, 25-20, 28-23)

BCT: Calotă 23 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări, 4 intercepții (index 33), Komatina 23 puncte, 7 recuperări, Jeremic, 21 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Burgess 14 puncte, 4 recuperări, Diaz 10 puncte, 6 recuperări, Mijajlovic 8 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, Drăgușin 6 puncte, 4 recuperări, Tohătan 2 puncte, 5 pase decisive, Tudor Gheorghe 

Craiova: Martinic 23 puncte, 6 pase decisive

BCT a stabilit un record stagional la procentajul coșurilor de două puncte: cu 32 de aruncări înscrise, din 42 de încercări, violeții au ridicat ștacheta la nivelul 76%, unul excepțional. 

Gruparea noastră continuă să fie neînvinsă acasă, în ediția 2017/2018 a Ligii Naționale. Trupa lui Costescu-Markovic-Bota mai joacă anul acesta miercuri, 27 decembrie, de la ora 18,00, cu campioana U BT Cluj, în etapa a XI-a, ultima a turului. Cele două formații conduc clasamentul Ligii Naționale, iar echipa victorioasă va încheia anul pe locul I.