Liga Națională de baschet masculin (LNBM) nu se oprește nici în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă săptămâna ultimă din 2017 a programat runda cu numărul 11, ultima a turului, această primă săptămână din 2018 aduce startul returului. Echipa noastră întâlnește concitadina Timba, joi, 4 ianuarie, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, meci considerat în deplasare. 

”Vom avea un joc deloc ușor cu Timba, echipă care a înscris multe puncte în recenta deplasare de la Cluj. Individual, adversara noastră posedă baschetbaliști de calitate, iar în acest moment nu pare a avea nicio presiune. Noi vrem să dovedim că ne-am antrenat bine în aceste zile care au cuprins sărbătorile de iarnă și vom aborda partida cu concentrare și motivare”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM T
 

Trupa antrenată de tripleta Costescu-Markovic-Bota pornește returul de pe locul al doilea, cu 19 puncte, din opt victorii și trei înfrângeri, cu coșaveraj 968-856. Partenerii noștri de întrecere se află pe poziția a zecea, cu 13 puncte (două victorii, nouă înfrângeri), și au joc disputat în avans, partida din etapa a XIII-a, cu U BT Cluj. 

În turul LNBM, alb-violeții s-au impus cu 101-76, la 1 noiembrie 2017, meci în care patru dintre jucătorii formației noastre au fost în double digit, la puncte marcate: Jeremic 25, Calotă 17, Diaz 15, Păun 13, iar Burgess a reușit 11 recuperări.

BC SCM Timișoara va mai juca un meci săptămâna aceasta, tot la sala Constantin Jude, duminică, de la ora 18,00, cu BCMU FC Argeș Pitești, de asemenea din Liga Națională.