Duelul timișorean din prima ligă de baschet masculin a oferit o dispută echilibrată în prima sa parte. Echipa noastră s-a văzut condusă de Timba la 12 puncte diferență (23-11), în primul sfert, dar a câștigat toate celelalte trei perioade de zece minute și s-a impus la 15 puncte diferență.

”A fost un meci de care mi-a fost frică. Mă bucur că până la urmă am reușit să câștigăm la o diferență confortabilă. Pot să spun că este meciul care mi-a dat cele mai mari bătăi de cap în acest campionat. Totuși, am făcut un efort considerabil și cred eu că am avut momente bune de dominare, prin care ne-am asigura o diferență destul de avantjoasă. Așa cum am avut momente bune și run-uri bune, am avut și momente de cădere, cu niște greșeli de tehnică și de concentrare în momentele respective, care le-au permis adversarilor să stea aproape de noi”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM
 

La pauza mare, diferența a fost de doar un punct în favoarea violeților, iar desprinderea decisivă s-a produs în sfertul ultim, când BCT a avut și 22 de puncte avans (93-71). Antrenorii Costescu-Markovic-Bota au trimis pe teren, la final de întâlnire, o formulă cu cinci români pe teren, inclusiv juniorul Mihai Ursan, pentru a menaja baschetbaliștii cu multe minute, în vederea meciului de peste trei zile cu Piteștiul. 

Timba - BC SCM Timișoara 83-98 (27-20, 17-25, 19-24, 20-29)

BCT: Burdgess 22 puncte, 10 recuperări, 3 intercepții, Mijajlovic 16 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, Diaz 14 puncte, 8 recuperări, Komatina 14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Tudor Gheorghe 11 puncte, Popa Calotă 10 puncte, 6 recuperări, 9 pase decisive, 5 intercepții, Tohătan 8 puncte, 3 pase decisive, Drăgușin 3 puncte, 6 recuperări, Păun, Ursan. 

Timba: Naylor 21 puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive. 

BC SCM a fost lipsită de căpitanul Mladen Jeremic, accidentat și aflat în programul de refacere. Alb-violeții din Timișoara vor reveni pe teren împotriva formației piteștene BCMU FC Argeș, duminică, 7 ianuarie, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude, într-un meci din etapa a XIII-a a LNBM.