Cel de-al doilea joc al anului vine pentru echipa noastră încă din prima săptămână a lui 2018. Leii din Banat vor juca tot la sala Constantin Jude, dar de această dată într-o partidă consuderată ”acasă”, după ce joi au înfruntat acolo Timba, ”în deplasare”.

”Piteștiul este o echipă solidă, puternică, una din cele care ne-a învins în tur. Îmi doresc mult să câștigăm, fiindcă este o dispută foarte importantă pentru locurile din clasament și pentru calificarea în 1-6. De asemenea, îmi doresc ca jucătorii noștri să fie valizi, deoarece probleme de sănătate inerente într-un campionat care se desfășoară într-un astfel de ritm, încep să apară”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

BC SCM Timișoara primește duminică, 7 ianuarie, de la ora 18,00, vizita celeilalte grupări alb-violete din Liga Națională de baschet masculin, BCMU FC Argeș Pitești. Înfruntarea contează pentru etapa a XIII-a, a doua a returului. Trupa noastră ocupă locul al doilea, cu 21 de puncte, în vreme ce piteșteni se află pe locul al șaselea, cu 19 puncte. În tur, în Trivale, gazdele s-au impus cu 78-64 (Diaz 16 puncte, 7 recuperări), după ce s-au desprins în ultimele minute.

Aruncarea simbolică de start va fi oferită de un jucător de tenis din Timișoara, Nini Dica. Legitimat la Sport 4 fun Timișoara, Dica a fost declarat de Tennis Europe cel mai bun junior al continentului, la categoria de vârstă 16 ani, acolo unde a și câștigat Mastersul European. Luna trecută, în SUA, Nini a jucat finala la Orange Bowl U16, considerat un campionat mondial neoficial al juniorilor.