Echipa noastră a întâlnit astăzi, pe teren propriu, una dintre contracandidatele la calificarea în grupa locurilor 1-6. BC SCM Timișoara și BCMU FC Argeș Pitești au oferit un meci echilibrat, dar la final balanța a înclinat de partea vizitatorilor. 

”Suntem în suferință, mai ales fizic. Și Komatina a fost pe perfuzii aseară, din cauza unei indispoziții stomacale. Jeremic este accidentat într-o zonă sensibilă și sper să dăm de cap acestei probleme care durează de câteva săptămâni. Felicit adversarii, au câștigat meritat, dar vreau, de asemenea, să-mi felicit băieții pentru nivelul de efort depus și pentru încercările continue de a reveni în joc și de a ne ține de adversari. Ne-au dominat în spațiul de trei secunde și au avut în top scorer un jucător care a evoluat cu spatele la coș, dar a marcat și de trei puncte. În general, nu ne așteptam să se întâmple asta sub coșul nostru și acolo au fost multe moment importante ale jocului”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Formația gazdă a început bine, a avut 12-5 la mijlocul primului sfert, pentru ca BCMU să întoarcă rezultatul în sfertul al doilea și să conducă la pauză cu 38-33, grație prestației foarte bune a ucraineanului Agafonov. 

Calotă & Co. au încercat să țină Timișoara în joc, însă piteștenii au continuat să evolueze bine și s-au distanțat la 60-49 (min. 33). A urmat o serie bună a băieților noștri, când Mladen Jeremic – incomplet refăcut după o accidentare - și-a asumat rolul de lider. Violeții din Banat au avut un run de 20-6, cu care au trecut în față (69-66), după care Kostoski a egalat cu o triță. S-a mers cap la cap până în ultimele secunde, dar de la 74-73 BCT nu a mai reușit să înscrie niciun punct și într-un final de aruncări libere a cedat. 

BC SCM Timișoara – BCMU FC Argeș Pitești 74-81 (20-27, 11-14, 22-18, 17-22)

BCT: Popa Calotă 17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Jeremic 17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, Diaz 15 puncte, 8 recuperări, un capac, Komatina 13 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Burdgess 8 puncte, 2 recuperări, Drăgușin 2 puncte, 5 recuperări, Tohătan 2 puncte, Mijajlovic 2 recuperări, 2 pase decisive, Tudor Gheorghe

Pitești: Agafonov 29 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, 3 capace 

Etapa viitoare, BC SCM va evolua la Sibiu, sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 20,00.