Echipa noastră dispută un nou meci împotriva unei contracandidate la calificarea în grupa locurilor 1-6. Alb-violeții se deplasează la Sibiu, pentru a întâlnită o formație cu procentaj 100% pe teren propriu: sezonul acesta, CSU a câștigat toate cele opt partide jucate la sala Transilvania, în Liga Națională.

”Un meci dificil, mai ales că îl jucăm în deplasare. Sibiul este o echipă care acasă se comportă excelent, foarte agresivă, atletică și are un scorer foarte valoros, mă refer la Laser. Chiar dacă poate plecăm cu șansa a doua, noi nu ne gândim la înfrângere. Avem atuuri de partea noastră, cred că pe parcursul turului jocul nostru a arătat destul de bine și, după căderea de formă de după partida cu Clujul, ne putem reveni la un parcurs bun, cu atât mai mult cu cât după trei săptămâni vom avea întreg lotul valid”
Tudor Costescu, antrenorul SCM BC
 

CSU și gruparea noastră fac parte din grupul celor trei echipe care au câte 22 de puncte și impart pozițiile 2-4 din clasamentul Ligii Naționale. De altfel, lupta este foarte strânsă în prima jumătate a clasamentului, formațiile de pe locurile 5 și 6 fiind la un singur punct în spate:

2. BC SCM Timișoara 22 puncte

3. Steaua 22 puncte

4. CSU Sibiu 22 puncte

5. CSM Oradea 21 puncte

6. BCMU Pitești 21 puncte

În tur, în etapa a III-a a campionatului, alb-violeții s-au impus la sala Constantin Jude, cu 92-78, meci în care Mladen Jeremic a reușit 23 de puncte și 4 pase decisive. Confruntarea din sala Transilvania are loc sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 19.15, contează pentru etapa a XIV-a și poate fi urmărită la Digi Sport 4. 

Trei dintre jucătorii formației noastre au evoluat de-a lungul timpului pentru CSU Sibiu: Octavian Popa Calotă, Georgian Păun și Igor Mijajlovic, ultimul venit chiar în vara lui 2017 de la gruparea de pe Cibin. Calotă și Mijajlovic au fost căpitani de echipă la trupa ardeleană. Pe de altă parte, Bogdan Popescu, trecut pe la Timișoara, a revenit la CSU Sibiu. 

Timișoara și Sibiul se vor întâlni și la turneul final al Cupei României, ce va avea loc în prima jumătate a lunii viitoare, la Sfântu Gheorghe.  BCT și CSU se vor confrunta în sferturile de finală.