Echipa antrenată de Petru Czmor va disputa  de vineri până duminică (19-21 ianuarie) primul turneu din faza secundă a întrecerii interne. Violeții U16 se vor lupta cu CSS Târgoviște, LPS Tg Mureș, CSU Ploiești, Steaua2 București și CSU Știința București. 

”Nu ne cunoaștem foarte bine viitori adversari, dar mergem la Târgoviște ca să jucăm un baschet agreabil și să ne batem pentru fiecare șansă”
Petru Czmor, antrenorul SCM Timișoara U16
 

SCM Timișoara s-a calificat de pe locul al treilea al Grupei 3, cu 12 puncte, din patru victorii și patru înfrângeri. Prima fază a constat din două turnee jucate la finalul lunii octombrie, la Oradea, și la începutul lunii decembrie, la Sighetu Marmației. 

Iată rezultatele timișorenilor din prima fază:

26 octombrie, LPS Bihorul 1 Oradea – SCM Timișoara 89-39

27 octombrie, CSS Sighet - SCM Timișoara 99-50

28 octombrie, SCM Timișoara - LPS Bihorul 2 Oradea 77-55

29 octombrie, SCM Timișoara – Viitorul U Cluj Napoca 64-58

1 decembrie, CSS Sighet - SCM Timișoara 102-45

2 decembrie, SCM Timișoara - LPS Bihorul 2 Oradea 89-75

2 decembrie, LPS Bihorul 1 Oradea - SCM Timișoara 76-31

3 decembrie, SCM Timișoara - Viitorul U Cluj Napoca 89-49

Pe primele două locuri în grupă s-au situat CSS Sighet și LPS Bihorul 1 Oradea, cu câte 15 puncte. 

”Echipa noastră este cel puțin pe jumătate în formare. Mulți dintre jucători sunt născuți în 2003, cu un an mai tineri decât adversarii lor. Vreau, totuși, să remarc puterea lor de luptă, dedicația și progresele făcute. Vom lucra în continuare la individualizare, dar și la aspectele jocului colectiv, așa încât să facem o figură cât mai bună în faza a doua”
Petru Czmor, antrenorul SCM Timișoara U16
 

Faza a doua a campionatului se joacă sub forma a două turnee, după acesta de la Târgoviște urmând a se disputa unul în București, în februarie. Primele trei clasate se califică în faza superioară. 

Componența lotului timișorean este următoarea: Aleksa Radojicic, Ștefan Cenușe, Sasha Ardelean, Andrei Damian, Mihai Damian, Șerban Goia, Robert Schipor, Luca Stoicov, Darius Zaharia, Aleksandr Giurcovici, Igor Chiru, Lucian Șerbănescu, Simon Balea, Rareș Bordea, Alexandru Boldor