Sala Constantin Jude din Timișoara va găzdui sâmbătă, 20 ianuarie, două partide de baschet în care sunt implicate echipele Sport Club Municipal. Fetele antrenate de Mihai Coldea și Silvia Prejban vor înfrunta CSU Alba Iulia, de la ora 17,00, iar băieții conduși de tripleta Costescu-Markovic-Bota se vor duela cu Dinamo București, de la ora 19,30.

Fetele sunt pe locul al VIII-lea, cu 17 puncte, și întâlnesc formația de pe poziția a IV-a, CSU Alba Iulia (20 puncte). Alb-violetele s-au impus în tur, în Cetatea Marii Uniri, cu 78-72, la 27 noiembrie 2017 și vin acum după trei meciuri consecutive în deplasare, toate pierdute, unul în prelungiri și altul la o singură posesie diferență. 

”Venim după două înfrângeri și ne putem reface atât în ceea ce privește obținerea unei victorii, cât și în privința modului de a dezvolta jocul. Sunt puncte pe care toate echipele le-au făcut în fața lui Dinamo și sperăm să le obținem și noi. Nu ne facem calcule dinainte, dar dacă jocul ne-o va permite vom oferi minute și băieților din lot care au evoluat mai puțin, minute care ar fi importante pentru ei”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Băieții par a avea o misiune mult mai ușoară în fața unei formații care a pierdut toate cele 14 partide jucate în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin, cu Dinamo București. Și meciul tur a fost o formalitate, când bănățenii au câștigat cu 94-57, în capitală. BC SCM Timișoara se află într-o cursă strânsă de calificare în grupa locurilor 1-6, fiind acum pe pozițiile IV-VI, la egalitate de puncte (23), cu Pitești și Oradea.