Colaborarea dintre clubul nostru și CSS Bega Timișoara continuă și în acest sezon, iar rezultatele sunt dintre cele mai bune. Formația de juniori U18, care participă în campionatul național sub titulatura CSS Bega, s-a calificat de pe locul secund, în faza a doua, cea semifinală, pe care tocmai a început-o.

În prima parte a sezonului, bănățenii au jucat două turnee, la Tg. Mureș și  Satu Mare, unde au înregistrat șase victorii și două înfrângeri:

80-50 și 91-62, cu Valbon Arad

95-47 și 79-56, cu LPS Târgu Mureș

72-76 și 82-76, cu CSS Viitorul-U Cluj

66-62 și 72-78, cu LPS CSS Satu Mare

Pe primele trei locuri s-au clasat Viitorul-U Cluj – 15 puncte, CSS Bega – 14 puncte și LPS CSS Satu – 12 puncte. 

”A fost un meci destul de echilibrat, diferența făcându-se în primul sfert, când adversarii au început meciul foarte tare și ne-au luat prin surprindere, puțin. Repriza a doua a fost una mult mai echilibrată, chiar controlată o mare pare din aceasta, însă nu am reușit sa recuperăm diferența făcută de ei în prima repriză”
Bogdan Penciu
 

Academia Baschet pentru Timișoara îi are în lotul U18 pe jucătorii Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu, David Olah, Robert Șvaia, Ovidiu Malcotă, Ciprian Cordea, Fabian Barboni și un membru al staff-ului tehnic, Radenko Toroman

CSS Bega continuă competiția într-o grupă de șase, în care se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur. În prima etapă, s-a disputat un derby, CSS Bega Timișoara – Steaua București 76-84; vizitatorii au început foarte bine jocul – conduceau cu 29-14, după primele zece minute – însă băieții noștri au fost la un pas de a recupera. S-au apropiat la patru puncte spre final de partidă, când au și avut posesia, dar nu au reușit să ducă revenirea până la capăt.

Principalii marcatori ai timișorenilor au fost doi jucători de la Academia BpT: Penciu – 20 puncte, Mocrițchi 17 puncte, în vreme ce Cordea a reușit 6 puncte, iar Olah două. Etapa viitoare, Bega joacă pe terenul unei alte formații din București, Agronomia, duminică, 4 februarie, de la ora 10,30. Din grupă mai fac parte Aurel Vlaicu București, Viitorul-U Cluj și CSU Brașov; primele trei clasate merg mai departe.

Sezonul trecut, CSS Bega a participat la turneul final, încheiat pe locul al cincilea, cea mai bună clasare a unei formații din afara Bucureștiului.