Opt echipe iau startul și anul acesta în turneul final al Cupei României de baschet masculin. Este al doilea sezon consecutiv cu opt formații implicate, după ce ani în șir turneul s-a disputat sub forma Final Four. 

”După cum știți, Cupa prezintă particularitățile sale. Fiecare are șansa sa de a câștiga, ceea ce ne dă și nouă speranța că vom face o figură frumoasă. Am lucrat bine în ultimele două-trei săptămâni, chiar dacă nu am avut meciuri tari, dar ne-am antrenat cu seriozitate. Este al treilea meci pe care îl jucăm cu cu Sibiul, sezonul acesta. Primul a fost o victorie, al doilea o înfrângere. CSU este cu siguranță o echipă bună, dar am dovedit că putem să ne batem cu ei. Avem o șansă bună nu numai cu Sibiul, ci în acest Final 8, în general. Cum am spus, ne-am pregătit serios și sper să ne prezentăm bine”
Mladen Jeremic, căpitanul BC Timișoara
 

Un oraș neutru, Sfântu Gheorghe, este în acest an gazda finalei. Sferturile se vor juca de-a lungul a două zile, sâmbătă, 10, și duminică, 11 februarie, în noua sală din orașul covăsnean. Echipa noastră va evolua duminică de la ora 17.15, cu CSU Sibiu, formație cu care s-a confruntat de două ori în actuala ediție a Ligii Naționale. Alb-violeții s-au impus la Timișoara - 92-78, la 23 octombrie, în etapa a III-a - iar sibienii s-au revanșat la 13 ianuarie, 81-73, în etapa a XIV-a, în sala Transilvania. 

”Este un turneu foarte dificil, mai ales pentru noi, din cauza tragerii la sorți, dar vrem să fim acolo și să jucăm trei meciuri. Jucăm fără zi de pauză, dar mergem hotărâți să facem un prim meci bun”, a declarat antrenorul Tudor Costescu, care a făcut precizări și în ceea ce privește dificultățile de ordin financiar: ”Știu că se fac eforturi de rezolvare și nu dorim să arătăm cu degetul pe nimeni. Conducerea, atât a secției, cât și a clubului, arată empatie și ințelegere, face totul cât de cât să se rezolve problemele. Noi suntem strict focusați sportiv. Sper să terminăm cu bine acest turneu, apoi să ne gândim la altele”

Partida dintre Timișoara și Sibiu poate fi urmărită în direct la Digi Sport 4.