Echipa noastră este cea mai experimentată dintre cele opt participante la turneul final al Cupei României de baschet masculin, care începe astăzi, la Sf. Gheorghe. Formația de pe Bega este prezentă pentru opta oară la un astfel de turneu final, de șase ori în formula F4, de două ori când a fost vorba de Final 8. 

”Am amintiri foarte frumoase din 2010. Eram cotați cu a treia șansă la acel turneu final, după Asesoft și Mediaș, dar am venit cu multă ambiție. Am jucat ceva mai slab cu Otopeni, însă am câștigat acea semifinală, iar în finală forța grupului și-a spus cuvântul și ne-am impus”
Nenad Markovic, căpitanul BCM Elba Timișoara în 2010
 

Timișoara a câștigat trofeul în 2010 și 2015 și a disputat alte trei finale:

2007, Cupa României, Ploiești: CSU Ploiești – BCM Elba Timișoara 89-66

2008, Cupa României, Ploiești, CSU Ploiești – BCM Elba Timișoara 90-73

2010, Cupa României, Sibiu, BCM Elba Timișoara – Gaz Metan Mediaș 92-83

2012, Cupa României, București, BCMU Pitești – BC Timișoara 91-78

2015, Cupa României, Pitești, BC Timișoara – BC Mureș Tg Mureș 78-73 (p). În acest meci  s-a înregistrat cea mai importantă răsturnare de scor din istoria finalelor de Cupă: echipa noastră a revenit de la -18, pentru a se impune după prelungiri.

Nenad Markovic, căpitan în 2010, antrenor secund acum, a vorbit și despre turneul final din acest an: ”Acum sunt opt echipe și există regula celor doi români care trebuie să joace 40 de minute. Avem șansele noastre, avem un lot omogen și jucători autohtoni valoroși, alături de străini cu experiență. Dacă vrem să câștigăm Cupa, vom fi nevoiți să câștigăm trei meciuri în trei zile, dar luăm turneul pas cu pas”.

BC SCM Timișoara joacă sfertul de finală cu CSU Sibiu, duminică, de la ora 17,15, la Sfântu Gheorghe, meci transmis în direct de Digi Sport 4.