Echipa noastră părăsește turneul final al Cupei României, după două meciuri epuizante. Alb-violeții au fost eliminați în semifinale de U BT Cluj, după un meci decis la ultima sirenă. Mladen Jeremic a avut o aruncare de trei puncte, în ultima secundă de  joc, la +2 pentru Cluj: mingea a lovit inelul și a revenit în teren, iar arbitrii au pus capăt meciului, deși căpitanul a fost jenat în săritură de doi jucători clujeni. 

”Îmi pare rău că am părăsit Cupa României chiar înaintea finalei. Am făcut un joc de calitate și cred că meritam să fim în ultimul act. Mulțumesc staff-urilor medical și tehnic pentru ceea ce au făcut la acest turneu. Am trecut peste multe greutăți, atât de ordin fizic, cât și organizatoric și am luptat de la egal la egal cu adversari puternici”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Până atunci, jocul a fost extrem de echilibrat, reflectat cel mai bine de scorurile de la finalurile de sfert: 15-14, 36-36, 57-56, 75-77. Diferențele maxime s-au înregistrat în repriza a doua, când clujenii au condus cu50-43 (min. 27), în vreme ce violeții au avut 62-56, în primul minut al ultimului sfert. În această ultimă perioadă de zece minute, ambii noștri pivoți, Ionuț Drăgușin și Adrian Diaz au fost eliminați pentru cinci greșeli personale, ultim fault fiind ușor acordat în cazul amândurora. 

Jucătorii noștri au trecut peste oboseala sfertului de finală de ieri, cu CSU Sibiu, când au disputant trei reprize de prelungiri și s-au bătut pentru fiecare minge împotriva unei grupări din Cluj care, în ciuda obligativității de a folosi cel puțin doi jucători români pe durata întregului meci, a avut posibilitatea de a juca minute în șir fără vreun jucător născut în țara noastră. Ardelenii beneficiază de două naturalizări, a americanului de culoare Giordan Watson și a jucătorului din Transnistria, Andrei Calnicenco.

BC SCM Timișoara – UBT Cluj 75-77 (15-14, 21-22, 21-20, 18-21)

BCT, prim 5: Popa Calotă 11 puncte, 4 recuperări, Mijajlovic 2 puncte, 3 pase decisive, Jeremic 15 puncte, 3 pase decisive, Komatina 14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Drăgușin 9 puncte, 4 recuperări. Veniți de pe bancă: Diaz 16 puncte, 8 recuperări, Burgess 6 puncte, Păun 2 puncte, T. Gheorghe 2 pase decisive, Tohătan

Cluj: M. Lapornik 18 puncte