Duelurile pentru o poziție cât mai bună continuă pentru băieții noștri cu un nou meci  dificil. Leii din Banat întâlnesc din nou o contracandidată la pozițiile superioare ale clasamentului, CSM Oradea. Calificați matematic în Top 6, alb-violeții încearcă să adune cât mai mult puncte în perspectiva unei poziții cât mai bune înaintea fazei eliminatorii din Liga Națională de baschet masculin.

”Este un meci la fel de important precum vor fi toate cele rămase până la finalul sezonului regular și cel puțin la fel de greu ca precedentul, de la București. Din punct de vedere moral, suntem sus și asta sper să ne ajute, dar cred că nu va fi suficient. Trebuie să confirmăm forma bună din finalul meciului cu Steaua și faptul că jucăm acasă și de obicei avem șanse mari să câștigăm”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Timișoara și Oradea sunt la egalitate de puncte (31), pe locurile III și IV în ierarhia LNBM, și la un singur punct distanță de prima pozție. În tur, echipa noastră s-a impus cu 87-81 în Bihor (la 11 decembrie 2017), însă antrenorul Tudor Costescu atrage atenția că de atunci lotul bihorenilor a suferit modificări esențiale. Partida va avea loc joi, 8 martie, de la ora 17,45, la sala Constantin Jude, și contează pentru etapa a XIX-a. Doamnele și domnișoarele vor avea intrarea liberă.

”Am urmărit cu sufletul la gură finalul jocului cu Steaua și m-am bucurat foarte mult de victorie. A fost extraordinar că echipa a revenit de la -25 și a învins cu 5 puncte. Vin des la meciuri, de multe ori împreună cu fiica mea, Roxana, și am chiar un loc al meu în sală. Va fi o mare onoare să mă aflu acolo, la centrul terenului, când începe meciul”
Romeo Malac, președinte AJF
 

 

Invitat pentru aruncarea simbolică de start este noul președinte al Asociației Județene de Fotbal Timiș, Romeo Malac. Domnia sa a câștigat alegerile ce au avut loc la 24 februarie și va conduce AJF Timiș în următorii patru ani și este un spectator ce vine de multe ori la meciurile de la sala Constantin Jude. 

În campania pentru alegerile de luna trecută, Romeo Malac s-a bucurat de sprijinul unor oameni de fotbal precum Ion V. Ionescu, Cosmin Contra, actualul selecţioner al României, sau a lui Dan Alexa, fost jucător și antrenor la Poli.