Seria de cinci victorii consecutive a echipei noastre a fost întreruptă de meciul cu Phoenix Galați. Alb-violeții au fost învinși la sala Constantin Jude, în etapa a XX-a a Ligii Naționale. 

"Am pierdut un meci acasă, destul de clar; felicitări adversarilor. Am fost dominați mare parte din meci și nu sunt foarte multe lucruri de comentat. Se pare că atât am putut în seara asta. Eu cred că e important ca lumea să știe - vreau să felicit băieții că încă sunt pe teren - că ei încearcă să facă tot ce pot pentru a se prezenta onorabil. E o stare de fapt care devine cronică, nu mai este acută ca acum trei-patru luni. Deja lucrurile o iau pe un drum foarte neplăcut. Este greu să stai cu ei în sală și în timpul zilei cinci-șase ore și să te mai poți uita în ochii lor, în condițiile în care își plătesc singuri cazările, utilitățile, cei care mai au bani. Bani personali, adică nu bani din salariu. Nu avem nimic pentru recuperare. Tot ce se întâmplă, facem din banii noștri sau din banii oamenilor din secție. Simt că nu avem parte nici de respect. Mă așteptam ca această cădere să apară și mă bucur că a apărut așa târziu. Îți trebuie foarte mult tact și experiență ca să ieși dintr-o astfel de stare, indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo"
antrenorul BCT, Tudor Costescu
 

Partida a fost echilibrată pe tot parcursul său, cu multe alternanțe la conducere. Trupa lui Costescu-Markovic-Bota a făcut un sfert al treilea bun, când a condus la șapte puncte (58-51), dar vizitatorii au întors rezultatul în ultimul sfert, având avantaj de două cifre. Lipsiți de Komatina, ”leii” au revenit pe final, însă prea târziu. "Komatina este accidentat. El a jucat accidentat în partida cu Oradea şi am preferat să-l menajăm astăzi", a precizat Costescu. 

BC SCM Timișoara - Phoenix Galați 73-79 (20-23, 21-19, 19-15, 13-22)

BCT: Jeremic 21 puncte, 6 recuperări, Burgess 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Mijajlovic 9 puncte, Calotă 8 puncte, 4 recuperări, Diaz 7 puncte, 8 recuperări, Păun 4 puncte, Stevanovic 4 puncte, 4 recuperări, Drăgușin 4 puncte, 8 recuperări, Tohătan 3 pase decisive, Tudor Gheorghe

Galați: Miller 21 puncte

Timișoara va juca în penultima etapă a sezonului regular pe terenul formației SCM U Craiova, luni, 19 martie, de la ora 18,00.