Finalul de săptămână aduce etapa a XXII-a a Ligii Naționale, cea care încheie prima parte a campionatului și împarte echipele în două grupe valorice, 1-6 și 7-12. Cu calificarea în Top 6 obținută de mai multă vreme, formația noastră merge la Cluj în speranța de a aduna puncte ce vor conta în partea a doua a sezonului. 

”Este a doua deplasare a săptămânii și un meci cu grad ridicat de dificultate. Ne dorim să intrăm cu o victorie în plus în faza următoare, chiar dacă întâlnim un adversar omogen, experimentat și cu știința jocului. Mergem la Cluj sănătoși și încrezători că putem juca un baschet bun, competitiv”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Partida U BT Cluj – BC SCM Timișoara opune ocupantele locurilor al doilea și al treilea și are loc vineri, 23 martie, de la ora 17.15, la sala Horia Demian. Este a treia confruntare direct cu ardelenii, precedentele două fiind adjudecate de U BT: 81-70, la Timișoara, în campionat, 77-75, la Sf. Gheorghe, în Cupa României. Clujenii au 38 de puncte, în vreme ce alb-violeții acumulează 36, din 15 victorii și 6 înfrângeri. 

Echipa noastră poate termina prima faza a campionatului pe locul al treilea sau pe locul al patrulea:

Locul III: în cazul unei victorii la Cluj sau în cazul unei înfrângeri, dar cu condiția ca Oradea să piardă pe terenul formației bucureștene Steaua

Locul IV: dacă pierdem la Cluj și Oradea învinge Steaua

Top 6 începe încă de la mijlocul săptămânii viitoare și prevede, în prima etapă, confruntarea dintre ocupantele locurilor al treilea și al patrulea, pe terenul formației mai bine clasate.