Ultima etapă a sezonului regular a adus o deplasare pe terenul campioanei en titre, U BT Cluj. Echipa  noastră a controlat prima partea meciului, chiar dacă a înscris abia după 111 secunde: după 2-0 pentru clujeni, a urmat un run de 10-0 și Timișoara a păstrat un ecart considerabil.  Diferența maximă a fost de 17 puncte (50-33, min. 20), însă clujenii au profitat de un fault tehnic dictat împotriva lui Adrian Diaz și au înscris șapte puncte la rând, pentru 40-50, la pauza mare. 

”Trăiesc o senzație de déjà vu: am pierdut cu Clujul la o singură posesie și la ultima aruncare, ca în Cupă. Și atunci, și acum, din punctul meu de vedere, nu doar Clujul a câștigat meciul. Nu punem înfrângerea doar pe seama arbitrajului, pentru că am avut +17, dar când pierzi la o singură posesie te uiți și la aceste amănunte. Suntem foarte supărați”
Ilie Trițoiu, managerul secței de baschet SCM Timișoara
 

Sfertul al treilea a adus un total de 52 de puncte pe tabelă, dar și foarte multe  faulturi în contul bănățenilor. U BT a recuperat până la 70-72 înaintea ultimelor zece minute. 

Ardelenii au trecut în avantaj la prima aruncare a sfertului al treilea, dar echipa noastră a ținut pasul. Momentele de tensiune au atins maximul cu patru minute și jumătate înaintea finalului, când la o împingere prelungită sub panoul clujean, la acțiunea ofensivă a pivotului nostru Ionuț Drăgușin brigada de aribitri – Ciulin, Grigoraș, Ciocan – a dictat … expirarea atacului de 24 de scunde. Mai mult, antrenorul Tudor Costescu a fost sancționat cu o greșeală tehnică și o greșeală descalificatoare, la aceeași fază.

În continuare, Komatina și Popa Calotă au fost eliminați pentru cinci greșeli, dar alb-violeții au luptat până la capăt și – precum în meciul de Cupă a României, de la Sf. Gheorghe – la ”minus 2”, au avut o ultimă aruncare, de trei puncte, prin Mijajlovic, care a atins inelul și nu a adus punctele victoriei. Universitatea Cluj, echipă ce are același sponsor ca Federația Română de Baschet, Banca Transilvania, s-a impus la o singură posesie diferență.

U BT Cluj – BC SCM Timișoara 93-91 (19-25, 21-25, 30-22, 23-19)

BCT: Jeremic 24 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Mijajlovic 14 puncte, 3 pase decisive, Diaz 14 puncte, 4 pase decisive, Drăgușin 13 puncte, 7 recuperări, Komatina 11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, Popa Calotă 8 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Tohătan 4 puncte, T. Gheorghe 2 pase decisive