Echipa noastră a pierdut primul meci din Top 6, 86-88, pe teren propriu cu CSM Oradea, deşi a condus cu 71-66, în ultimul sfert. Fără antrenorul Tudor Costescu, suspendat după eliminarea de la Cluj, alb-violeţii s-au aflat mai mereu în urmărirea adversarului, însă au ratat victoria la o singură posesie diferenţă.

”O înfrângere care ne doare, dar este doar prima etapă din Top 6. Am intrat în meci simțind lipsa antrenorului principal, cel care conducea echipa de pe margine. Cum se aștepta toată lumea, a fost un derby, așa cum vor fi toate confruntările din 1-6, cu rezultat imprevizibil. Felicitări orădenilor. În ceea ce ne privește, avem o jumătate de zi liberă, iar apoi începem pregătirea meciului de la Cluj”
Nenad Markovic, antrenor secund BCT
 

Startul a aparținut vizitatorilor, ce s-au dus rapid la +7, însă trupa condusă de pe margine de Cristian Bota și Nenad Markovic a recuperat și a egalat la 26, în sfertul al doilea. Partida a fost echilibrată în continuare, cu un mic avantaj pentru bihoreni. 

Replica solidă a ”leilor din Banat” a venit după o serie de aruncări de la distanță reușite de Igor Mijajlovic și câteva coșuri spectaculoase ale pivotului Adrian Diaz. Violeții nu au reușit să păstreze avantajul de cinci puncte luat în sfertul al patrulea, iar Oradea – care a beneficiat de 17(!!!) aruncări libere în ultimele zece minute – a întors rezultatul și s-a impus la o posesie diferență. 

BC SCM Timișoara – CSM Oradea 86-88 (15-19, 26-24, 22-23, 23-22)

BCT: Mijajlovic 17 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Diaz 14 puncte, 3 recuperări, Popa Calotă 13 puncte, Burgess 12 puncte, 7 recuperări, Drăgusin 9 puncte, 5 recuperări, Jeremic 9 puncte, 6 pase decisive, Stevanovic 6 puncte, 3 recuperări, Komatina 3 puncte, 4 recuperări, Tohătan 3 puncte, T. Gheorghe

Oradea: Kariniauskas 23 puncte

A fost primul succes al orădenilor în trei meciuri directe cu echipa noastră. Etapa a doua din Top 6 programează sâmbătă, 31 martie, de la ora 19,00, partida U BT Cluj – BC SCM Timișoara.

 

Foto: Milan Ianoșev - voluntar BC SCM Timișoara