Echipa noastră a revenit la Cluj, la opt zile după meciul jucat în sezonul regular. De această dată, U BT Cluj și BC SCM Timișoara s-au confruntat în etapa a doua din Top 6. 

”Am avut două meciuri în 1-6 în care nu am fost constanți, deși am jucat cu intensitate sporită. Am marcat multe puncte, dar am suferit în defensivă, ceea ce ne-a costat. Gazdele au fost în formă bună și s-au desprins în sfertul al treilea la o diferență pe care nu am reușit să o mai recuperăm”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM
 

Gazdele au încercat desprinderea în primul sfert, însă băieții noștri au revenit și au trecut la conducere într-a doua parte de zece minute. U BT a ajuns la pauza mare cu un avantaj de trei puncte, dintr-o aruncare de la opt metri, reușită de Kromah, pe sirena de final, 49-46. 

Ardelenii au luat avantaj ce s-a apropiat de zece puncte în startul sfertului al treilea și l-au păstrat în numeroase momente din repriza a doua. Băieții noștri au reușit să se apropie la patru lungimi (88-84), în minutul 38, grație unei ”trițe” a lui Jeremic și a două libere marca Mijajlovic, dar clujenii au găsit un răspuns rapid prin aceleași procedee. Punctele înscrise în ultimele 90de secunde de Mijajlovic, Diaz și Tohătan nu au mai ajutat echipa noastră să revină în avantaj; în ciuda celor 89 de puncte înscrise pe terenul campioanei naționale, alb-violeții cedează în runda a doua din Top 6. 

U BT Cluj - BC SCM Timișoara 98-89 (27-21, 22-25, 24-16, 25-27)

BCT: Jeremic 19 puncte, Diaz 16 puncte, 3 recuperări, Mijajlovic 14 puncte, 7 recuperări, Drăgusin 10 puncte, 3 recuperări, Stevanovic 9 puncte, 4 recuperări, Popa Calotă 6 puncte, 3 pase decisive, T. Gheorghe 6 puncte, Burgess 6 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Tohătan 3 puncte, 3 pase decisive, Komatina 4 recuperări.

Oradea: Watson 25 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive

BC SCM va juca la Timișoara, în etapa a treia, cu Steaua Bcurești, marți, 3 aprilie, de la ora 19,00, la sala Constantin Jude.