Al doilea meci acasă din Top 6 a adus prima victorie a echipei noastre în faza a doua a campionatului. Alb-violeții au trecut de Steaua București, pe care au egalat-o la puncte. Este a treia victorie din trei partide jucate în acest sezon cu roș-albaștrii. 

”După cum am declarat și înainte de meci, aveam nevoie de victoria asta. A fost una foarte muncită. Cred că partida nu a avut cea mai bună calitate din campionat, dar a avut îndârjire și dorință. Acest program își spune cuvântul asupra evoluției echipelor. Nouă ne-a lipsit un jucător din rotație, Popa Calotă, dar ne bucurăm că nu s-a simțit. Încă de la meciul cu Oradea are o contuzie, care s-a agravat la Cluj. Până dimineață era incert, însă pe parcursul zilei am decis să nu joace. Sperăm să se refacă repede”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Prima jumătate a partidei a adus numeroase răsturnări de scor – 13. Băieții noștri puteau încheia în avantaj și primul sfert, au condus cu 17-12, dar Steaua a venit cu un run de 10-0 și a avut +5 la capătul primei perioade de joc. 

BCT s-a impus în toate celelalte trei sferturi: a intrat în avantaj minim la pauza mare (38-37) și apoi s-a desprins grație numărul mult mai mare de recuperări – 34/22 a fost raportul, la finalul partidei – și unor intercepții ce au adus puncte ușoare. 

Vizitatorii au mai avut o mică șansă la mijlocul sfertului al patrulea, când s-au apropiat în două rânduri la patru puncte, însă Mijajlovic (cu trei libere marcate) și Jeremic (cu o triță) au asigurat de fiecare dată desprinderea. 

BC SCM Timișoara – Steaua București 78-66 (17-22, 21-15, 21-13, 19-16)

BCT: Jeremic 20 puncte, 3 pase decisive, Burgess 14 puncte, 11 recuperări, Komatina 10 puncte, Mijajlovic 9 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Diaz 6 puncte, 4 recuperări, Stevanovic 6 puncte, Drăgusin 5 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, T. Gheorghe 5 puncte, Tohătan 3 puncte

Steaua: Falker 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive

Pentru formația noastră urmează trei confruntări în deplasare: prima dintre ele va fi vineri, 6 aprilie, de la ora 18,00, cu liderul CSU Sibiu. Apoi, în ultima etapă din turul Top 6, vom juca la Pitești, iar în deschiderea returului, la Oradea.