Echipa noastră și CSU Sibiu se vor afla față în față pentru prima oară după ce au oferit unul dintre cele mai frumoase meciuri din baschetul românesc, în ultimii ani. 

”Reeditare? Eu m-aș bucura să se repete rezultatul din Cupă. Poate, în acest moment, cu meciuri din trei în trei zile, trei prelungiri ne-ar costa mult. Totuși, dacă va fi victorie, aș accepta și trei reprize de prelungiri… Ne așteaptă un meci foarte greu la ocupanta locul întâi în acest moment, cu o sală extraordinară și o echipă valoroasă. Popa Calotă este pe cale de refacere și sperăm să poată evolua”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

La 11 februarie, la Sf. Gheorghe, în turneul F8 al Cupei României, BC SCM Timișoara trecea de CSU Sibiu, în sferturile de finală, după trei reprize de prelungiri, cu 103-101 (78-78, 88-88, 98-98). A fost o partidă cu multe răsturnări de scor, cu egalări înaintea sirenelor de final, cu suspans și mult spectacol. 

Acum, cele două formații se înfruntă în etapa a IV-a din Top 6, la Sala Transilvania din Sibiu, vineri, 6 aprilie, de la ora 18,00. Gazdele ocupă primul loc al clasamentului (cu 45 de puncte), dar vin după o înfrângere grea la Oradea, în vreme ce alb-violeții sunt pe poziția a patra și tocmai au obținut primul succes în 1-6, cu Steaua București, 78-66.

În sezonul regular, cele două formații și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se pe teren propriu: 92-78, la Timișoara, la 23 octombrie, 81-73, la Sibiu, la 13 ianuarie. Partida de mâine nu va fi televizată pe niciun canal media. 

Foto: Facebook Federația Română de Baschet