Returul Top 6 a început cu un meci pe teren străin pentru echipa noastră. Alb-violeții au evoluat la Oradea, într-a treia deplasare consecutivă.

Bihorenii și-au asigurat un avantaj de zece puncte, după ce băieții noștri nu au reușit să puncteze în primele cinci minute. Totuși, scorul s-a strâns repede – 12-10 – după punctele marcate de Mijajlovic, Jeremic, ambii cu ”trițe”, Tohătan și Diaz. 

”A fost un meci foarte greu, pentru că l-am jucat în deplasare și pentru că a fost a treia deplasare consecutivă. Sunt mulțumit de efortul depus de băieți, dar calitativ puteam juca mai bine. Oboseala și-a spus cuvântul. Dacă Oradea ar fi jucat un pic mai bine, aș fi declarat că a meritat victoria, dar așa spun că și noi eram îndreptățiți să învingem. Urmează, până la finalul Top 6, trei partide acasă și una în deplasare, care sper să ne aducă posibilitatea de a juca un meci în plus acasă în prima fază eliminatorie”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Echilibrul s-a păstrat până la pauza mare, când Oradea a intrat la vestiare cu avantaj minim, 32-31. Formația roș-albă s-a desprins încă o dată, în sfertul al treilea. Chiar dacă avantajul CSM-ului părea irecuperabil, violeții au revenit de la 70-58 la 72-70 și au aprins finalul de meci. În ultimul minut de joc, câteva decizii ale arbitrilor au fost vehement contestate de oficialii echipei noastre. Până la urmă, un fault antisportiv dictat împotriva lui Igor Mijajlovic a rupt definitiv echilibrul înfruntării, pe finalul căreia Oradea a mai marcat două libere prin Zeno și s-a impus la patru puncte diferență. 

CSM Oradea - BC SCM Timișoara 74-70 (16-10, 16-21, 27-15, 15-24)

BCT: Jeremic 20 puncte, 3 recuperări, 4 intercepții, Mijajlovic 15 puncte, 4 recuperări, Burgess 7 puncte, 2 recuperări, 4 intercepții, Stevanovic 7 puncte, 4 recuperări, Popa Calotă 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Diaz 6 puncte, 7 recuperări, Komatina 6 puncte, 2 recuperări, Tohătan 2 puncte, Drăgusin 4 recuperări, T. Gheorghe

Oradea: Gajovic 14 puncte, 6 recuperări

Următorul joc, BC SCM Timișoara-U BT Cluj, va fi miercuri, 18 aprilie, de la ora 18,00.