19 martie: echipa noastră învingea la Craiova, în etapa a XXI-a a sezonului regular; 18 aprilie, adică miercuri, de la ora 18.00, alb-violeții primesc vizita campioanei en titre, U BT Cluj, în runda a VII-a din Top 6. Va fi a noua partidă pentru BC SCM Timișoara în acest răstimp de exact o lună.

”Este primul meci acasă, după mai multe deplasări, care ne-au consumat din punctul de vedere al energiei. Sper să ne refacem fizic și să jucăm un baschet de nivel ridicat. Ne trebuie o victorie pentru a spera la locurile ce oferă un meci în plus pe teren propriu în sferturile de finală”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Confruntarea va avea loc la sala Constantin Jude și ne pune față în față cu un adversar pe care îl întâlnim a cincea oară în acest sezon. Ardelenii au câștigat toate cele patru dispute de până acum: două în sezonul regular, una în Top 6 și una în semifinalele Cupei României, la Sf. Gheorghe.

Înaintea etapei, Clujul este pe locul al doilea, cu 49 de puncte, iar Timișoara pe poziția a cincea, cu 45 de puncte. Și această săptămână aduce două jocuri pentru ”Leii din Banat”, care sâmbătă, de la ora 18,00, vor înfrunta Steaua, în București. 

 

Omul cu 115 prezențe sub tricolor, la aruncarea de start

Invitat pentru aruncarea de start este un jucător cu 20 trofee majore în cariera sa de fotbalist, inclusiv câștigarea Cupei UEFA cu Șahtior Donețk. Proaspăt transferat la ACS Poli Timișoara, Răzvan Raț va da startul simbolic al partidei BC SCM Timișoara – U BT Cluj.

Pe lângă Cupa UEFA cucerită în 2009, Raț a fost de șapte ori campion al Ucrainei, de două ori campion al României (cu Rapid București, cu care a luat o dată și Cupa României), a câștigat de cinci ori Cupa și de patru ori Supercupa în Ucraina și a participat cu naționala la turneul final Euro 2008. Răzvan are 115 selecții la reprezentativa de seniori, fiind unul dintre cei doar cinci fotbaliști cu peste 100 de prezențe sub tricolor.