Echipa noastră a obținut aseară a treia victorie din Top 6 chiar în fața echipei care deține atât titlul de campioană, cât și Cupa României, U BT Cluj. A fost un succes pe teren propriu venit în urma unui meci în care ardelenii nu au condus niciodată, iar violeții s-au aflat în avantaj vreme de 39 de minute și 13 secunde. 

”Ne-am dorit foarte mult victoria aceasta, pentru că venim după o serie de trei deplasări foarte grele și solicitante, de unde ne-am întors doar cu o victorie. Am condus tot meciul, astfel că victoria este meritată, chiar dacă am avut căderi în anumite momente. Acestea sunt explicabile și absolut normale, dar măbucur că am avut forța să menținem controlul jocului și al scorului și că ne-am atins obiectivele din punct de vedere tactic”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Diaz și Jeremic au dus scorul la 4-0, în start, pentru ca apoi să se ajungă la 13-4 pentru gruparea noastră. Practic, prima repriză a decurs fără probleme cu diferență de două cifre la jumătatea meciului, 45-32.

Avansul s-a extins în sfertul al treilea, 51-36. Oaspeții au găsit resurse pentru finalul de meci, au egalat la 75 în penultimul minut de joc, însă pivotul Adrian Diaz – autor al unui double-double – a venit cu ”three-point play”, pentru ca Jordan Burgess să-l completeze cu un coș de două puncte. De la 80-75, am avut un final tipic ”de aruncări libere” pe care alb-violeții l-au gestionat foarte bine. Până aseară, U BT Cluj a fost singura echipă din Liga Națională pe care ”Leii din Banat” n-o învinseseră în acest sezon.

BC SCM Timișoara – U BT Cluj 83-79 (22-12, 23-20, 15-25, 23-22) 

BCT: Diaz 20 puncte, 10 recuperări, Jeremic 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Popa Calotă 15 puncte, 6 pase decisive, Mijajlovic 10 puncte, 5 recuperări, Komatina 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Burgess 8 puncte, 3 recuperări, Stevanovic 3 puncte, Tohătan 2 puncte, Drăgusin 1 punct, 4 recuperări, T. Gheorghe 2 pase decisive

U BT: Miha Lapornik 20 puncte

Runda viitoare, BCT va juca pe terenul echipei Steaua București, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 18,00, meci netelevizat.