Echipa noastră joacă două meciuri pe teren propriu, în această săptămână. Sunt ultimele partide din Top 6, iar alb-violeții vor încerca să urce pe locul al patrulea, ultimul care oferă un meci în plus acasă, în sferturile de finală. 

”Mai avem șanse la locul al patrulea și de aceea vrem să câștigăm partida cu CSU. Ne dorim succesul și pentru că Sibiul este ocupanta locului întâi și o competitoare de nivel înalt. De asemenea, ne dorim să avem constanță, să evoluăm bine de-a lungul celor 40 de minute. Din păcate, există câteva probleme medicale la Diaz, Mijajlovic și Burgess, dar încercăm să le rezolvăm până la ora meciului”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Alb-violeții întâlnesc, miercuri, 25 aprilie, de la ora 19,30, liderul Ligii Naționale, CSU Sibiu. Partida are loc la sala Constantin Jude și face parte din etapa a IX-a din Top 6, penultima. 

Este a cincea confruntare directă cu ardelenii, iar scorul este egal 2-2. Trei jocuri au contat pentru Liga Națională (fiecare echipă a câștigat pe teren propriu), iar unul s-a disputat la Sf. Gheorghe, în turneul final al Cupei României, când băieții noștri s-au impus după trei  reprize de prelungiri. 

BC SCM se află pe locul al cincilea în clasament, loc pe care nu îl mai poate pierde, iar ca să urce pe poziția a patra are nevoie de victorii în ultimele două etape și ca Oradea să piardă în aceste două runde. Bihorenii joacă miercuri, acasă, cu U BT Cluj, pentru ca în ultima etapă, când toate jocurile au loc sâmbătă, de la ora 17,00, să avem partidele: BC SCM Timișoara – BCM U Pitești și Steaua – CSM Oradea.

 

Medicul Florin Bîrsășteanu este invitatul nostru pentru aruncarea simbolică de start a partidei de miercuri. Cadru  universitar, conferențiar doctor, Bîrsășteanu predă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara disciplina Radiologie şi Imagistică. Membru și apoi  vicepreședinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistica Medicală din România, a publicat peste 100 de lucrări ştiinţifice comunicate, în reviste interne şi internaţionale.