Penultima etapă din Top 6 i-a pus pe băieții noștri față în față cu liderul Ligii Naționale, CSU Sibiu, într-opartidă disputată la sala Constantin Jude. Alb-violeții au dominat meciul și, cu o singură excepție – 17-19, minutul 11 – s-au aflat la conducere, chiar și la 25 de puncte diferență.

”Sunt foarte mulțumit. Eu spun că a fost un meci reușit aproape în totalitate, cu excepția câtorva momente din sfertul al patrulea, la final. În general, pe mine nu mă interesează ce fac celelalte echipe. Eu îmi doresc ca echipa mea să câștige fiecare partidă. Nu suntem aceia care să facem calcule, să ne alegem adversarii sau să stabilim ierarhii pentru alții. Ceea ce m-a interesat a fost evoluția jucătorilor, faptul că tinerii au evoluat bine și foarte bine. Mie mi s-a părut că Sibiul a încercat să țină aproape de noi și a încercat să ne contracareze, dar am făcut un joc foarte bun și mă bucur că am dominat autoritar”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Primul sfert s-a încheiat la egalitate, însă până la pauza mare BCT s-a dus la +15 (46-31), grație aruncărilor precise ale lui Jeremic (la final a avut 6/6 – 100% - la aruncările de trei puncte) și prestației bune a lui Diaz.

Mijajlovic a dovedit și el mână sigură în repriza a doua, iar tânărul Tudor Gheorghe a încheiat cu un total de 6 pase decisive. Scorul a urcat la un greu de intuit 72-47 înaintea ultimului sfert, iar până la final au jucat toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj. 

BC SCM Timișoara – CSU Sibiu 84-70 (17-17, 29-14, 26-16, 12-23)

BCT: Jeremic 24 puncte (6x3, cu procentaj 100%), Mijajlovic 14 puncte, Diaz 12 puncte, 8 recuperări, Tohătăan 11 puncte, Calotă 6 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, Burgess 5 puncte, 3 recuperări, T. Gheorghe 4 puncte, 6 pase decisive, Drăgușin 4 puncte, 6 recuperări, Stevanovic 2 puncte, 8 recuperări, Păun 2 puncte, Komatina 3 pase decisive

Sibiu: Williams 15 puncte, 13 recuperări

BC SCM va juca tot acasă în ultima rundă din Top 6, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 17,00, cu BCMU FC Argeș Pitești. Indiferent de rezultat, violeții nu pot urca sau cădea de pe locul al cincilea, deoarece CSM Oradea a trecut acasă de UBT Cluj (82-78) și nu mai poate fi ajunsă.