E pauza meciului cu Sibiul. Sandra, fata care ne este alături atunci când ne gândim să sprijinim pe cineva, vine la mine cu Iulian de mână. ”Vrea să dea și el un coș”, îmi spune despre copilul pe care mingea parcă-l copleșește. Iulian abia dacă e înalt de un metru, iar coșul se găsește la peste trei metri, dar rezolvăm noi cumva. 

Pivotul nostru Adrian Diaz este acel ”cumva”. Revenit de la vestiar pentru repriza a doua, cubano-amercanul îl ia în brațe, cu tot cu minge și îl ridică aproape de inel. Prima tentativă a copilului eșuează, dar cei doi nu se dau bătuți: la o doua încercare, Iulian Fusa înscrie un dunk de toată frumusețea, din ”assist”-ul lui Adrian, iar spectatorii le oferă cele mai sincere aplauze!

Ultimele două partide din Liga Națională de baschet masculin prilejuiesc un act caritabil în folosul unui copil în vârstă de 9 ani. Ceea ce am început la partida de miercuri, cu Sibiul, completăm sâmbătă, la jocul cu Piteștiul.

Rinichii lui Iulian funcționează la 5% din capacitate, astfel că este obligat să facă zilnic dializă. Pentru ca acest lucru să se realizeze la Iulian acasă, la Curtici, ne dorim să ajutăm la ridicarea unei băi, unei bucătării și unei camere care să ofere toate condițiile de igienă băiețelului crescut doar de tatăl său.

Toate încasările meciurilor de acasă din această săptămână vor fi direcționate către Iulian. De asemenea, o urnă mobilă vă va da posibilitatea dumneavoastră, spectatorilor, să oferiți un ajutor financiar.

Partida BC SCM Timișoara-BCMU FC Argeș Pitești, din ultima etapă a Top 6 va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 17,00. Indiferent de rezultat alb-violeții din Banat vor încheia faza a doua a campionatului pe locul al cincilea.