Băieții noștri au obținut al douăzecilea succes în Liga Națională de baschet masculin, cu care au și încheiat faza Top 6. Alb-violeții au trecut acasă de BCM  U FC Argeș Pitești și sunt pregătiți să înceapă faza eliminatorie a competiției.

”A fost un meci pregătitor pentru play-off, dar mă bucură că ne-am apropiat victoria. Este un fel de partidă intermediară, fiindcă ne gândim să ne pregătim din punct de vedere al formei sportive pentru faza eliminatorie și atunci m-am gândit să-i menajez pe cei care de obicei evoluează mai multe minute, fără a înceta niciun moment să ne dorim victoria”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Echilibrul s-a menținut doar până în minutul al șaptelea (14-14), după care trupa antrenată de Costescu-Markovic-Bota a izbutit un run de 13-0 și s-a desprins definitiv. Diferența de 13 puncte mai aveam să se atingă de câteva ori și în repriza a doua și s-a stabilizat la 12, într-un meci în care Diaz a fost din nou coșgeter, dar și un valoros recuperator. 

BC SCM Timișoara – BCM U Pitești 82-70 (25-14, 20-22, 15-15, 22-19)

BCT: Diaz 28 puncte, 8 recuperări, Burgess 8 puncte, 8 recuperări, Stevanovic 8 puncte, 7 recuperări, Komatina 8 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții, Jeremic 8 puncte, 3 pase decisive, Calotă 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Mijajlovic 7 puncte, Drăgușin 4 puncte, 4 recuperări, Tohătan 2 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, T. Gheorghe 2 puncte, 2 recuperări

Pitești: Kostoski 16 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive

Echipa noastră are un bilanți de 20 de victorii și 12 înfrângeri la finalul Top 6 și se clasează pe locul al cincilea. În sferturile de finală, gruparea viola va întâlni Steaua București (locul IV), după sistemul ”trei din cinci”, cu meciuri în luna mai, în zilele de 3 (în București), 5 (București), 9 (Timișoara), 11 (Timișoara) și 14 (București).

În sezonul regular, scorul meciurilor directe este BCT – Steaua 3-1.