Echipa noastră a pierdut partida de debut în faza eliminatorie a Ligii Naționale de baschet masculin. Violeții au fost învinși pe terenul echipei CSM Steaua București Eximbank, după ce au avut un start timorat și un final pe care au cedat pasul.  

”Din nou am intrat foarte prost în meci. Nu mă așteptam să se întâmple așa într-un meci de play-off. Adversarii au dovedit agresivitate în apărare, ceea ce ne-a pus probleme și au avut viteză pe acțiunile ofensive, iar noi nu am reușit să răspundem pe măsură. A fost o prestație care nu ne face cinste. Vreau să arătăm altfel, cum am arătat adesea în sezonul regular. Îmi doresc o schimbare, pentru că avem resursele de a produce această schimbare”
Tudor Costescu, antrenorul BCT
 

Vizitatorii nu au marcat în primele patru minute ale jocului din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu, iar când Komatina a spart gheața era deja 8-0. Militarii s-au desprins la 19 puncte din prima repriză, dar ecartul era de șase lungimi la pauza mare, 37-31.

Băieții noștri au stat ”în plasa” Stelei mai mereu până la mijlocul sfertului ultim, când au eșuat în cursa de urmărire, astfel că formația din București s-a desprins.

Steaua - BC SCM Timișoara 89-67 (20-8, 17-23, 24-22, 28-14)

BCT: Diaz 14 puncte, 7 recuperări, Jeremic 13 puncte, 3 pase decisive, Mijajlovic 9 puncte,  4 recuperări, Stevanovic 7 puncte, 3 recuperări, Calotă 7 puncte, Burgess 6 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, Komatina 6 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, Tohătan 3 puncte Drăgușin 2puncte 

Steaua: 26 puncte, 4 recuperări

Meciul al doilea al acestei serii ”trei din cinci”, din sferturile de finală, se va juca sâmbătă, de la ora 17,00.