Sfertul de finală cu CSM Steaua București Eximbank se mută la Timișoara. Partidele cu numerele 3 și 4 ale seriei ”trei din cinci” se vor disputa la sala Constantin Jude, miercuri, de la ora 19.15, și vineri, de 19.00. 

”Ne așteaptă o a doua săptămână importantă în play-off. Și săptămâna trecută am avut momente importante, cu acele prime două partide din București. Acum vin două meciuri acasă pe care ne dorim foarte, foarte mult să le câștigăm. Practic, singurul lucru pe care l-am obținut la Steaua a fost că am întors dezavantajul terenului propriu. Indiferent dacă am fi fost pe locul al patrulea ori pe locul al cincilea, ar fi trebuit să câștigăm cele două meciuri de acasă. Sigur că poate părea mai la îndemână, dar, în general, evoluțiile noastre nu au depins de locul unde am jucat. Dorința de a reuși în play-off este foarte mare”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Echipa noastră a încheiat faza Top 6 pe locul al cincilea, în vreme ce Steaua s-a clasat pe IV și ar avea avantajul unui meci acasă în cazul în care s-ar ajunge la ”decisiv”. Cu victoria de sâmbătă, însă – 74-69, în sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu – ”leii” pot închide seria pe teren propriu, dacă se impun în ambele dispute de la sala Constantin Jude. 

Așadar este 1-1 la partide după cele două jocuri din deplasare, iar în acest moment scorul general al disputelor directe din acest sezon este 4-2 în favoarea violeților, chiar dacă patru dintre aceste șase confruntări au avut loc în București. Băieții noștri au câștigat ambele partide de acasă și au învins de două ori în capitală, în vreme ce Steaua a terminat în avantaj două dintre partidele de acasă. 

Aruncarea simbolică de start va fi oferită de antrenorul rugbyștilor de la Timișoara Saracens, Chester Williams, campion mondial ca jucător  cu naționala Africii de Sud, în 1995.