Sfertul de finală dintre echipa noastră și CSM Steaua București Eximbank va fi decis în partida a cincea. Alb-violeții au cedat jocul al patrulea, la sala Constantin Jude, ceea ce a făcut ca scorul să redevină egal, 2-2, iar seria să se întoarcă în București. 

”Felicitări adversarilor; evident, azi au fost mult mai buni decât noi. Cred că am plătit tribut energiei cheltuite în primul meci. Au fost mai proaspeți, mai agresivi, mai preciși. Ne e foarte greu să joci cu asemenea procentaje la două puncte, la aruncări libere, plus că am avut momente destul de multe de lipsă de inspirație în atac. Tensiunea și dorința de a câștiga meciul ne-au determinat să facem și greșeli elementare în apărare. Totuși, trebuie să ținem cont că, dacă vorbeam acum zece zile, nu noi eram favoriți în această serie. Șansele noastre rămân aceleași, suntem nevoiți să câștigăm un meci în deplasare. Avem speranțe pentru meciul de la București”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Partida a început bine pentru gazde, care s-au dus rapid la 8-2, cu toate punctele înscrise de Igor Mijajlovic, inclusiv două ”trițe”. Steaua a egalat la 15, însă tot băieții noștri au fost în avantaj la finele primului sfert.

Diferența maximă s-a creat în minutul 13, odată cu reușita de sub panou alui Ionuț Drăgușin, 31-22, însă bucureștenii au revenit până la pauza mare și au intrat în avantaj la vestiare, 43-42, după ce au beneficiat de opt aruncări libere în ultimele trei minute ale primei reprize.

Startul reprizei a doua a fost sărac în puncte, pentru ca apoi vizitatorii să se desprindă până la mijlocul sfertului al treilea, 58-47. Cu ratări atât de la libere, cât și la aruncările de două puncte, ai noștri au eșuat în încercarea de revenire.  Steaua s-a apărat agresiv – în ultimul sfert, cele două echipe au înscris împreună doar 20 de puncte – a păstrat distanța față de adversar și a dus seria în decisiv.  

”Au fost patru meciuri de luptă între cele două echipe și mă aștept la același lucru și într-al cincilea. Acest meci a fost diferit față de precedentele: am avut câteva idei despre cum am putea evolua, însă am fost foarte nervoși la început, verificam ce se va întâmpla. Timișoara a avut 31 puncte înscrise după 12 minute și de la acel moment a marcat doar 33 până la final. Efortul defensiv a fost cheia meciului și ne-a adus victoria. Nu a fost frumos, nu am dorit asta, dar este play-off și nimeni nu-și mai amintește cum a fost obținută victoria. Este o victorie, suntem fericiți, ne întoarcem în București, dar seria este departe de a fi încheiată”
Jukka Toijala, antrenorul CSM Steaua
 

BC SCM Timișoara - Steaua 64-74 (25-20, 17-23, 12-21, 10-10)

BCT: Komatina 15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Mijajlovic 14 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții, Calotă 10 puncte, 2 intercepții, Jeremic 6 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, Burgess 6 puncte, 3 recuperări, Stevanovic 4 puncte, T. Gheorghe 3 puncte, 3 pase decisive, Drăgușin 3 puncte, 4 recuperări, Diaz 3 puncte, 4 recuperări, Tohătan

Steaua: Flowers 19 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive

Meciul decisiv va avea loc luni, 14 mai, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din București.