Echipa noastră a plecat la București pentru meciul care va decide cea de-a patra semifinalistă a Ligii Naționale de baschet masculin. Confruntarea cu Steaua se află din nou la scor egal, 2-2, iar militarii beneficiază de avantajul terenului propriu, după ce au terminat faza a doua a campionatului pe locul al patrulea, unul mai sus decât BC SCM Timișoara.

”Știm cu toții cât de dure și dificile au fost precedentele patru confruntări, dar ne stă la îndemână să câștigăm. Ne dorim o evoluție consistentă și să avem resursele fizice și nivelul de concentrare la nivel ridicat. Sezonul acesta am câștigat de două ori pe terenul Stelei, așa că putem întoarce calculele hârtiei care o dau cu prima șansă pe Steaua”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Partida va avea loc luni, 14 mai, de la ora 20,00, în sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu. Până acum, în sferturile de finală, fiecare echipa și-a câștigat primul meci de acasă și l-a pierdut pe al doilea, astfel că s-a ajuns la partida a cincea. Per general, va fi a noua confruntare directă din acest campionat, cu scor favorabil formației noastre, 5-3. 

Violeții s-au impus de două ori pe terenul Stelei, o dată în sezonul regular, a doua oară chiar în acest sfert de finală:

4 martie 2018: Steaua - BC SCM Timișoara 89–94 

5 mai 2018: Steaua - BC SCM Timișoara 69–74 

Oficialii FRB au desemnat brigada de arbitri care va conduce partida: Laurențiu Grigoras (Buzău), Bukuresti Laszlo (Sovata), Bedir Sefer (Corabia). Comisar a fost ales Marian Oprea, din Brașov.