Echipa noastră a fost eliminată de Steaua, în sferturile de finală ale Ligii Naționale de baschet masculin. Bucureștenii s-au impus în această seară în partida decisivă și au câștigat seria cu 3-2 la jocuri. 

Confruntarea a început cu un moment de reculegere în memoria lui Daniel Pop, tânărul jucător al echipei secunde a clubului nostru, care s-a stins din viață astăzi.

”A fost un meci de mare luptă, dar pe care l-am început prost. După pauză, ne-am mobilizat și am revenit de o manieră care ne-a permis să sperăm la victorie. Am consumat multă energie în cursa de urmărire și asta a făcut să nu fim lucizi în ultimele secvențe de meci. În plus, pe final, au fost două-trei acțiuni pe care... din anumite motive nu le-am putut încheia cu puncte marcate. Adversarii au fost mai proaspeți, au reușit să treacă din nou la conducere și au învins. Vreau să le mulțumesc băieților pentru modul cum au luptatîn această serie și să-mi exprim regretul că am ratat o calificare de care am fost la câteva zeci de secunde distanță”
Tudor Costescu, antrenorul BC SCM Timișoara
 

Steaua a avut un început solid de meci, a fructificat toate primele cinci atacuri, ceea ce i-a adus un avantaj de șapte puncte (11-4). Diferența a devenit de două cifre devreme – 20-9, minutul 8 – iar primul sfert s-a încheiat la 12 puncte diferență.

Cu recuperări sub  ambele panouri și din nou cu procentaj bun la ”trițe” (7/10, în prima repriză), gazdele s-au desprins chiar la 21 de puncte, în ciuda eforturilor făcute Diaz și Mijajlovic, cei mai buni marcatori ai alb-violeților în prima jumătate. 

După 49-31 la pauza mare, ai noștri au început partea a doua cu un run de 14-2 și au reintrat în joc. Ritmul mult mai bun al atacului și apărarea agresivă au ajutat formația viola să se apropie la 55-47, dar ultimele zece minute au luat startul de la scorul de 61-50 pentru militari. 

Startul de sfert IV a fost și el favorabil formației noastre, care s-a apropiat la un punct, după două triple ale căpitanului Mladen Jeremic (63-62), pentru ca apoi o reușită de trei puncte a lui Mijajlovic să ducă echipa noastră în avantaj pentru prima oară, 65-64. S-a făcut chiar 67-64, dar câteva decizii discutabile ale arbitrilor și unele erori ofensive ale vizitatorilor au făcut ca Steaua să revină la conducere, 69-68. Au urmat două libere ratate de Diaz, astfel că gruparea din București s-a detașat și a câștigat cu 76-69. 

CSM Steaua București Eximbank – BC SCM Timișoara 76-69 (25-13, 24-18, 12-19, 15-19)

BCT: Diaz 19 puncte, 8 recuperări, 5 capace, Mijajlovic 16 puncte, 5 pase decisive, Jeremic 11 puncte, 5 recuperări, Komatina 7 puncte, 7 recuperări, Calotă 6 puncte, 3 pase decisive, Drăgușin 3 puncte, T. Gheorghe 3 puncte, Burgess 2 puncte, 3 recuperări, Stevanovic 2 puncte, Tohătan

Steaua: Zekovic 16 puncte, 5 recuperări