Detaliile noului sezon din Liga Națională de baschet masculin vor fi puse în discuție în aproapiata ședință a Consiliului Director al Federației Române de Baschet. Acesta se va reuni la 23 mai, atunci când este programată și o ședință a Biroului Federal. 

Detaliile noului sezon din Liga Națională de baschet masculin vor fi puse în discuție în apropiata ședință a Consiliului Director al Federației Române de Baschet. Acesta se va reuni la 23 mai, atunci când este programată și o ședință a Biroului Federal. „Am purtat discuții la Bucureşti, cu preşedintele Horia Păun şi cu juristul acestei instituţii, pentru a găsi soluții. Federaţia nu poate plăti, asta este clar; FIBA poate cere federaţiei să ne sancționeze, dar nu o poate obliga să plătească datoriile. Noi purtăm corespondență intensă atât cu FIBA, cât și cu FRB. Ne dorim o rezolvare, nu fugim de ea, dar cerem înțelegere. La reuniunea președinților de club s-a discutat și despre criteriile de eligibilitate și va fi nevoie și aici de o politică echilibrată. Sunt destule cluburi cu probleme: noi avem acest diferend cu BAT-ul, alte grupări au datorii față de federație, există în multe locuri întârzieri salariale, dar toată lumea face eforturi ca lucrurile să evolueze în direcția corectă și sunt convins că se vor găsi cele mai bune căi” Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara Condițiile de eligibilitate pentru sezonul viitor vor fi abordate tot cu acest prilej. Înscrierea în sezonul 2018/2019 al Ligii Naționale se va putea face până la 10 iunie. Clubul nostru are un diferend cu Tribunalul de Arbitraj pentru Baschet (BAT), de la Geneva, Elveția, dar s-a adresat Tribunalului Suprem Elvețian pentru anularea deciziei prin care BAT ne impune anumite plăți supradimensionate. Considerând că decizia BAT a fost luată fără consultarea tuturor actelor care să facă lumină în acest caz, oficialii viola solicită reexaminarea cazului și consideră că orice sancțiune trebuie suspendată până la primirea unui răspuns de la Tribunalul Suprem. Despre emiterea acestei acțiuni în anulare a fost informată și Federația Internațională, FIBA.
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara
 

Condițiile de eligibilitate pentru sezonul viitor vor fi abordate tot cu acest prilej. Înscrierea în sezonul 2018/2019 al Ligii Naționale se va putea face până la 10 iunie. 

Clubul nostru are un diferend cu Tribunalul de Arbitraj pentru Baschet (BAT), de la Geneva, Elveția, dar s-a adresat Tribunalului Suprem Elvețian pentru anularea deciziei prin care BAT ne impune anumite plăți supradimensionate. Considerând că decizia BAT a fost luată fără consultarea tuturor actelor care să facă lumină în acest caz, oficialii viola solicită reexaminarea cazului și consideră că orice sancțiune trebuie suspendată până la primirea unui răspuns de la Tribunalul Suprem. Despre emiterea acestei acțiuni în anulare a fost informată și Federația Internațională, FIBA.