Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu antrenorul sârb Miodrag Perisic, care va conduce echipa în sezonul 2018/2019. Tehnicianul care luna viitoare împlinește 46 de ani (născut la 27 august 1972) revine astfel în România. 

”Sunt bucuros să vin la clubul din Timișoara, un loc unde știu că baschetul este iubit și are tradiție. Am avut și alte oferte, dar am preferat SCM Timișoara și consider că am luat decizia corectă. Lucrăm la alcătuirea lotului și sper să avem un sezon reușit”
Miodrag Perisic
 

Perisic este un tehnician cu licență FIBA, care a antrenat pe trei continente și a condus naționala Egiptului, în 2011, în campania de calificare la Jocurile Olimpice. Tot în țara de la Mediterană, noul nostru antrenor a cucerit titlul național cu Al Zamalek, în 2009. Sârbul a avut experiențe și în Asia – Liban și Bahrain. În Macedonia, tehnicianul originar din Belgrad a antrenat formația de primă ligă Pelister Bitola. 

SCM Timișoara este a patra echipă din România pe care Miodrag Perisic o antrenează, după (actualul) U BT Cluj (2005-2007), Sibiu (2012-2015) și CS Otopeni (2008-2009). De la Otopeni a plecat în februarie 2009 în Egipt, unde avea să câștige campionatul.  

”De două săptămâni ne-am înțeles, dar nu am anunțat noul antrenor până nu am pus la punct toate detaliile. Ne-am înțeles cu Mișa, cum îl știe lumea baschetului, care a mai condus Clujul și Sibiul. El cunoaște foarte bine campionatul României, unde a lucrat la nivel înalt; am stat mult de vorbă și mi-am dat seama că știe în amănunt cum stau lucrurile. După renunțarea lui Tudor Costescu, i-am expus lui Mișa exact situația actuală a clubului, a înțeles și a acceptat să lucrăm împreună. Consider că pornim pe un drum corect, care la final sperăm să fie de succes”
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet
 

Reunirea lotului este programată la 15 august, urmată de un cantonament de opt zile la Buziaș. Prezentarea lotului va fi vineri, 31 august, într-un meci amical cu campioana României, CSM Oradea. Vom mai avea meciuri amicale în Serbia și turnee de pregătire la Kecskemet (Ungaria) și la Sibiu.