Doi dintre baschetbaliștii crescuți în ultimii ani la Academia de Baschet pentru Timișoara vor face parte din ”lotul mare” al echipei noastre pentru sezonul care urmează. Este vorba despre Bogdan Penciu și Robert Schipor. Amândoi au fost declarați MVP la prestigiosul Kasta Camp din Serbia: Penciu, în 2015; Schipor, chiar anul acesta.

“Mă bucură faptul că Academia de Baschet pentru Timisoara produce jucători care confirmă încrederea acordată. Penciu si Schipor sunt exemple elocvente în acest sens: ambii sunt de mare viitor și le vom acorda o atenție deosebită, deoarece încă au o vârstă foarte fragedă. Ne dorim ca în următorii ani să devină oameni de bază ai echipei, iar alaturi de ei așteptăm să vină si alti copii din cadrul Academiei. Ne dorim ca în urmatorii 3-4 ani fondul de jucători români al lotului de seniori să fie asigurat doar de jucători timișoreni”
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

 

Bogdan Penciu (născut la 21 martie 2001) a debutat deja în Liga Națională și a fost, la finalul lui 2016, primul junior al Academiei chemat la un lot național, mai exact la România U16. Baschetbalistul originar din Deta a făcut parte și din lotul U18, care în vara acestui an a participat la Campionatul European, divizia B, de la Skopje, Macedonia.

Robert Schipor (născut la 20 iunie 2003) a devenit MVP la Kasta Camp la numai 15 ani, luna trecută. ”Este foarte talentat, trăiește pentru baschet, iar faptul că a câștigat acest titlu de MVP la doar 15 ani spune totul. A crescut foarte mult în valoare, în ultimul timp”, afirmă Petru Czmor, antrenor la Academie și la SCM Timișoara U16. La 15 ani și două luni, Schipor devine cel mai tânăr jucător timișorean ce este cooptat în lotul echipei de seniori.

Alții doi jucători din circuitul Academiei pentru Baschet a clubului nostru și al echipelor juvenile de la SCM Timișoara, Cristian Mocrițchi (MVP Kasta, în 2015) și Mihai Ursan, sunt incluși în lotul de seniori al alb-violeților și  vor lucra sub comanda antrenorului Miodrag Perisic. 

Vă amintesc, în urmă cu puțin timp, doi tineri jucători, Dragoș Diculescu (19 ani) și Alexandru Coconea (19 ani), au semnat contracte cu SCM Timișoara în această vară.

În sezonul 2018/2019, echipele din Liga Națională au obligația să prezinte pe teren cel puțin un jucător sub 23 de ani pe parcursul întregii primei reprize.