Liga Națională de baschet masculin se va disputa după un nou sistem în sezonul 2018/2019, iar programul său a fost stabilit astăzi. Liga va cuprinde 22 de echipe, împărțite pe trei grupe, pe criterii valorice.

Formația noastră face parte din Grupa A, ce cuprinde primele șapte clasate din sezonul trecut și Dinamo București, care ia locul formației din Galați, ajunsă în Grupa C, din pricina datoriilor.

”Am avut data de 10 august drept termen pentru plata taxelor federale și a garanției pe care FRB o impune ca să participi în Grupa A. Am făcut aceste plăți de 5.500 de euro, taxele federale, și 10.000 de euro, garanția, iar astăzi am participat la tragerea la sorți a celor două competiții interne. În campionat, avem un start foarte solicitant, iar în Cupa României vom intra în joc în turul al treilea, al optimilor de finală. Din acest sezon se revine la Final Four, s-a renunțat la F8”
Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

 

Grupa valorică A: CSM CSU Oradea, CSM Steaua București, U-BT Cluj-Napoca, BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, Știința Dinamo București.

Grupa valorică B: Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanța, CSO Voluntari, CSM Mediaș.

Grupa valorică C:  Rapid București, ACS Târgu Jiu, Cikszereda Miercurea Ciuc, CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Sighetu Marmației, Phoenix Galați, CS Agronomia București, CN Aurel Vlaicu.

Liga Națională, grupa A, turul primei faze

Etapa I: CSM Oradea – SCM Timișoara

Etapa II: SCM Timișoara – U BT Cluj

Etapa III: BCM  U Pitești - SCM Timișoara

Etapa IV: CSU Sibiu - SCM Timișoara

Etapa V: SCM Timișoara - Steaua

Etapa VI: Dinamo Știința - SCM Timișoara

Etapa VII: SCM Timișoara – SCM U Craiova

Dupa disputarea primei faze (fiecare cu fiecare, tur-retur), competiția va continua astfel:

Grupa Roșie – locurile 1-6 din Grupa A

Grupa Galbenă – locurile 7-8 din Grupa A + locurile 1-3 din Grupa B + locul 1 din Grupa C

Grupa Albastră – locul 4 din Grupa B + locurile 2-6 din Grupa C

Grupa Verde – locurile 7-10 din Grupa C

Și în aceasta fază se joacă dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur. Echipele din Grupa Roșie și primele două echipe din Grupa Galbenă vor forma o nouă grupă de 8 echipe, unde se va juca în sistem play-off și unde se va decide CAMPIOANA.

Celelalte grupări vor evolua in alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final; In cadrul play-off LNBM, sezonul 2018-2019, se vor juca 3 tururi (sistem 3/5; etapa dubla cu o zi pauza). În grupa locurilor 5-8 vor juca tururi de 2/3 jocuri.

 

Foto: Facebook Federația Română de Baschet