Noul antrenor, Miodrag Perisic, a sunat astăzi adunarea pentru sezonul 2018/2019. De dimineață, ”leii” au făcut vizita medicală și apoi, după masa de prânz, au plecat într-un cantonament de zece zile în stațiunea Buziaș. 

”Echipa este nouă și cred că am făcut cele mai bune transferuri în condițiile financiare pe care le avem. Am încredere în această echipă. Trebuie să muncim și vom vedea ce va fi peste o lună sau două. Este foarte important că am adus jucători U23, pe lângă copiii formați aici la club. Depinde foarte mult de ei să crească valoric, pentru că trebuie jucat cu un tânăr în primele 20 de minute”
Miodrag Perisic

 

Octavian Popa Calotă și muntenegreanul Milos Komatina și-au prelungit contractele  cu clubul nostru. Lor li se alătură, ca stranieri sârbii Vukosavljevic, Pesakovic și Stojadinovic, americanii Randolph și Brown. Au venit doi jucători U23, Diculescu și Coconea, care vor completa grupul de juniori formați la echipa noastră, Penciu, Ursan, Mocrițchi, Schipor. 

Pivotul Adrian Diaz nu a putut fi păstrat, deși mai avea un an de contract cu SCMT. ”Ne-am despărțit amiabil, din rațiuni financiare, deoarece el intra pe un salariu mare în acest sezon. Impresarii lui ne-au presat toată vara să-i dăm drumul, căci avea oferte pe bani mulți pentru el, din Argentina, din Bahrain și chiar din țară.  Este o mare pierdere, dar a fost spre binelele tuturor să ne despărțim amiabil, avea foarte multe oferte și a renunțat la ultimul salariu să plece liber”, a afirmat președintele secției de baschet, Ilie Trițoiu.

A revenit la Timișoara antrenorul Srdjan Jovanovic, care va fi ”secund”, scouter și se va ocupa și de pregătirea fizică. Jovanovic a mai lucrat la Timișoara la începutul acestui deceniu, în tandem cu antrenorul Predrag Badnjarevic. 

”Începem un nou drum cu multe noutăți, nu pe toate ni le-am dorit, deoarece am încercat să păstrăm mai mulți jucători din vechea echipă. Dacă vom mai reuși să aducem românul cu care suntem în negocieri vom sta chiar bine. Pentru a nu mai trece prin ceea ce am trecut în sezonul 2017/2018, care a fost infernal, am preferat să reducem drastic salariile și alte cheltuieli pe care le aveam în cadrul clubului. Anul acesta va fi unul de tranziție, dar obiectivul rămâne clasarea în 1-6”
Ilie Trițoiu

 

La revenirea din cantonament, vineri, 31 august, alb-violeții vor juca un meci amical, acasă, cu CSM Oradea. Urmează două partide de verificare cu formațiile belgrădene FMP și Dynamic, în 6 și 7 septembrie, iar din 20 până în 22 septembrie, SCM Timișoara va participa la turneul de la Sibiu. Liga Națională începe la 6 octombrie, când evoluăm pe terenul formației CSM Oradea.