Un fost antrenor al echipei noastre s-a alăturat echipei tehnice cu care vom ataca sezonul 2018/2019. Srdjan Jovanovic va avea atribuții de scouter și antrenor secund. De asemenea, se va ocupa și de pregătirea fizică a alb-violeților.

”Nenad Markovic ne-a rugat să-l înțelegem, că are probleme importante de familie și face pauză de un an. Nu a plecat din cauza unei situații legate de club, trebuie să fie în Serbia în această perioadă. L-am adus în locul său pe Srdjan Jovanovic, care astfel revine în baschetul timișorean. Cunoaște echipa și pretențiile noastre și, mai mult, el și Miodrag Perisic au mai muncit împreună”
Ilie Trițoiu

 

Jovanovic a lucrat în orașul de pe Bega între 2012 și 2013. Întâi a fost ”secundul” lui Predrag Badnjarevic, apoi din noiembrie 2012 până la finalul sezonului respectiv a condus echipa în calitate de antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa a fost la câteva minute de calificarea în finala Cupei României, ediția 2012/2013. 

Jovanovic (născut în Belgrad, la 1 martie 1976) are dublă cetățenie, sârbă și greacă, pentru că a evoluat o perioadă lungă la Aris Salonic (1993-1997). Ca jucător, fundașul de 1,96 metri a fost campion al Iugoslaviei, cu Steaua  Roșie Belgrad (1993), și a fost legitimat la trei echipe în prima ligă italiană - Stefanel Milano, Trieste, Cantu - dar și în prima divizie a Poloniei. 

”Revin cu bucurie la Timișoara. Îmi doresc să ajut echipa, iar faptul că acum câțiva ani am lucrat cu Miodrag Perisic în Egipt a contat mult. Noi am ținut legătura în anii din urmă și acum a venit prilejul să lucrăm din nou în aceeași echipă. În plan tehnic, voi fi asistentul lui Miodrag, mă voi ocupa de pregătirea fizică și de individualizare. Timișoara are tradiție în baschet și sunt onorat să mă întorc”
Srdjan Jovanovic

 

 

Srdjan Jovanovic  se află cu echipa în cantonamentul din Buziaș, unde alb-violeții fac antrenamente atât în sală, cât și la stadion. Staff-ul tehnic lucrează cu un lot de 13 jucători, dintre care șapte sunt nou-veniți, cinci stranieri și doi baschetbaliști români U23.