Campania de transferuri a echipei noastre pentru vara acestui an se încheie cu aducerea unui pivot cu experiență. Internaționalul Cătălin Baciu a semnat contractul cu SCM Timișoara și se alătură lotului, mâine (vineri), în cantonamentul din stațiunea Buziaș. 

”Mă bucur să mă alătur lotului timișorean și sunt entuziasmat să lucrez din nou cu Miodrag Perisic. El a fost primul meu antrenor de prima divizie, în România. Am să fac tot posibiul să ajut echipa pentru a-și atinge obiectivele”
Cătălin Baciu
 

Baciu are 2,14 metri, joacă pe postul 5 și vine de la vicecampioana Steaua București. Baschetbalistul care duminică va împlini 30 de ani a avut, sezonul trecut, medii de 7,1 puncte și 3,5 recuperări/meci, în 45 de partide jucate pentru Steaua, în Liga Națională. 

Cătălin a fost adversarul echipei noastre în ultimele cinci meciuri ale sezonului trecut, când Timișoara și Steaua s-au întâlnit în sferturile de finală ale campionatului, iar bucureștenii s-au impus cu 3-2 la partide. 

Noul nostru jucător a evoluat patru sezoane în campionatul universitar american, NCAA, pentru Clemson University, iar în țară a fost legitimat la UBT Cluj și la Steaua București. Cătălin l-a avut ca antrenor la Cluj pe actualul nostru tehnician, Miodrag Perisic. 

Baciu a jucat pentru naționalele de juniori și seniori ale României, a făcut parte din lotul țării noastre la turneul final Euro 2017 și a câștigat Cupa României, cu gruparea din Cluj, în 2016.