Echipa noastră a întâlnit campioana Ungariei, Szolnoki Olaj, într-al treilea joc de verificare, disputat la sala Constantin Jude. Patida nu a avut istoric, încheindu-se la 41 de puncte diferență în favoarea băieților noștri, 104-63.

”Chiar dacă au absentat doi-trei jucători, campioana Ungariei a avut patru stranieri pe teren și reprezintă un adversar solid, de luat în seamă. Pentru mine, este foarte important cum arată echipa noastră, iar băieții au lucrat bine la antrenamente, ceea ce s-a văzut pe teren. A lipsit Diculescu, dar vreau să construiesc un grup care să nu fie dereglat de absența unui jucător sau a altuia”
Miodrag Perisic, antrenorul SCM Timișoara

 

Oaspeții au avut 3-0, în start de meci, când au condus vreme de 69 de secunde, dar apoi alb-violeții s-au desprins clar încă de la pauza mare, 57-36, și au dublat diferența aproape de finalul meciului, 100-58. 

În ultimele trei minute și 48 de secunde, echipa noastră a evoluat doar cu junior români, jucători între 15 și 19 ani, bună parte din ei formați la Academia BC Timișoara. ”Le-am dat minute, pentru că diferența a fost mare și s-au pregătit și ei foarte bine. Au primit șanse, căci ei sunt viitorul echipei”, a spus Miodrag Perisic. 

Cele două formații au fost lipsite de jucătorii plecați la echipele naționale de seniori. De la noi a fost convocat Dragoș Diculescu. 

Până acum, în meciurile de verificare, SCM Timișoara a învins campioana României, CSM Oradea (81-64, acasă), a cedat cu vicecampioana Serbiei (81-86, în deplasare, după ce am condus la 12 puncte diferență) și a depășit campioana Ungariei, Szolnoki Olaj. Pe pagina noastră de Facebook, puteți găsi caseta meciului cu maghiarii și IMAGINI VIDEO. Cel mai bun marcator al echipei în cele trei partide amicale a fost pivotul Vladan Vukosavljevic, cu un total de 62 de puncte (medie de 20.66).  

Trupa viola va participa, vineri și sâmbătă, 14 și 15 septembrie, la turneul de la Kecskemet (Ungaria), unde va întâlni în prima zi formația maghiară Szedeak Szeged. Celelalte două participante sunt echipa sârbă Spartak Subotica și gazdele de la KTE.