Octavian Popa Calotă va începe al treilea sezon sub maioul alb-violet luni, când echipa noastră joacă pe terenul campioanei naționale, CSM Oradea. Meciul contează pentru prima etapă a Ligii Naționale. 

„Cred că avem un lot competitiv. Momentan, însă, trecem printr-o perioadă de cunoaştere, încă se creează relaţiile de joc. Este un lot nou, trebuie să avem puțină răbdare, dar consider că avem mulţi jucători de valoare și putem arăta o calitate bună”
Octavian Popa-Calotă

 

Calotă și Komatina sunt jucătorii cu experiență din vechiul lot, care au decis să rămână la echipa de pe Bega. Ei au lucrat în celeșase săptămâni scurse de la startul pregărilor alături de cei opt nou-veniți: Cătălin Baciu, Dragoș Diculescu, Alexandru Coconea, sârbii Nikola Pesakovic, Marko Stojadinovic, Vladan Vukosavljevic, americanii Sherwood Brown şi Brandon Randolph. Lor li se adaugă juniori din cadrul clubului: Bogdan Penciu, Cristian Mocrițchi, Mihai Ursan, Robert Schipor (16 ani neîmpliniți). 

Cel poreclit Kevin a fost întrebat de noul sistem de disputare a campionatului, care propune o serie de elită compusă din opt echipe: ”N-am idee ce impact va avea. Din ce văd, și echipele din a doua sau chiar a treia grupă valorică au câte patru stranieri, ceea ce nu știu cât poate ajuta baschetul românesc. Totuși, străinii au dovedit mereu că pot ridica nivelul jocului, dar deocamdată mă abțin să comentez schimbarea de sistem”.

În Grupa A, runda de debut a sezonul se încheie cu partida CSM Oradea –SCM Timișoara, programată luni, 8 octombrie, de la ora 19,00, la arena Antonio Alexe: ”Jucăm pe terenul campioanei, deci nu putem avea decât o misiune dificilă. Urmează jocuri cu Cluj, Sibiu… Vom încerca să ne vindem pielea cât mai scump și să obținem rezultate cât mai bune”.

Până la startul sezonului, suporterii noștri se pot întâlni cu jucătorii, joi, 4 octombrie, la ora 17,00, la cofetăria Senneville, de pe strada Alecsandri, cu ocazia prezentării noului echipament al alb-violeților