Etapa a doua a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A, propune la Timișoara meciul dintre alb-violeți și U-BT Cluj, deținătoarea Cupei și Supercupei României. Jocul va avea loc sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19,30, la sala Constantin Jude. 

”Cu siguranță, va fi un meci dificil. Așa cum arată lucrurile acum, Clujul este cea mai bună echipă din țară. Oradea deține titlul de campioană, însă toată lumea spune că U-BT are cel mai bun lot. În ceea ce ne privește, cinci jucători străini au debutat în Liga Națională română, în prima etapă, la Oradea, iar Diculescu a avut pentru prima oară în cariera sa un rol important într-un meci de seniori, cu cele 15 minute jucate. Pentru ei a fost ceva nou și tuturor ne-a fost un pic greu. Mă aștept să facem un meci mai bun sâmbătă, deoarece jucăm acasă, dar întâlnim o formație care probabil este peste CSM Oradea. Va fi un duel foarte solicitant, dar avem dreptul să sperăm. Va trebui să dăm maximum, să facem un joc bun, așa cum am făcut de câteva ori în perioada precompetițională, atunci când am fost concentrați, când am arătat energie și agresivitate. Dacă le vom avea pe toate acestea, putem spera să fim fericiți după meciul cu Clujul”
Miodrag Perisic, antrenor SCM Timișoara

 

Pentru echipa noastră este al doilea meci în noua formulă și al doilea meci al antrenorului Miodrag Perisic, după cel din etapa de debut, pierdut la Oradea, cu 76-65. ”Sunt muțumit de modul cum ne-am apărat cu CSM Oradea. dacă am elimina cele 18 puncte încasate după mingi pierdute, am putea spune chiar că a fost o apărare foarte bună. Muncim zi de zi ca să îmbunătățim lucrurile, dar suntem încă în situația de a ajunge să ne cunoaștem cât mai bine, de a descoperi lucruri noi”, a afirmat Perisic. 

Dacă SCMT joacă doar al doilea meci al sezonului, ardelenii au deja patru partide oficiale: Supercupa, câștigată la Oradea, cu CSM-ul local (83-76), dubla din FIBA Europe Cup (78-91 și 89-88) și jocul de campionat cu Piteștiul (victorie cu 80-76, pe teren propriu). 

Aruncarea simbolică de start a partidei SCM Timișoara - U-BT Cluj (sâmbătă, ora 19,30) va fi oferită de fostul căpitan al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, Miodrag Giuchici, cel care a lansat recent primul volum al cărții ”Viață și fotbal”.