Echipa noastră a condus 31 de minute pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, dar nu a reușit să obțină victoria. Amfitrionii s-au aflat în avantaj prima oară în minutul 32 și s-au impus grație unei evoluții excelente a fostului căpitan al Timișoarei, Mladen jeremic, chiar dacă marcatorul principal al partidei a fost unul dintre jucătorii noștri, Vladan Vukosavljevic, ce a reușit un double-double. 

”Am intrat bine în meci, am condus multă vreme, dar am suferit pe final, la organizarea jocului. A contat mult accidentarea lui Sherwood Brown, de la mijlocul sfertului al treilea. El se apărase foarte bine la Jeremic, care din acel moment a început să marcheze foarte des. Și momentele acelea când am condus la peste zece puncte și am pierdut ușor trei-patru mingi au cântărit foarte greu”
Miodrag Perisic, antrenorul SCM Timișoara

 

SCMT a început partida cu cinciul Randolph, Brown, Diculescu, Komatina, Vukosavljevic și a trecut rapid în avantaj, 6-0. Violeții din Banat au dominat jocul de sub panou și s-au distanțat la nouă puncte, la finele primului sfert și chiar la 15 ”lungimi” (33-18), în minutul 13, grație în special reușitelor lui Vukosavljevic. Un timeout cerut de Florin Nini, antrenorul echipei gazdă, a dus la echilibrarea jocului: gazdele s-au apropiat la o singură posesie (35-37), însă ”Leii din Banat” au gestionat mai bine finalul primei reprize și au intrat la vestiare cu un avantaj de opt puncte , 46-38.

Partea a doua a început bine pentru formația lui Perisic și Bota, cu o nouă distanțare (51-38). Câteva greșeli, inclusiv un fault tehnic al lui Komatina, au permis piteștenilor să înscrie opt puncte în mai puțin de 30 de secunde și să revină în joc. În plus, la mijlocul acestui  sfert, l-am pierdut pe Sherwood Brown, accidentat și care nu a mai putut intra până la finalul partidei. BCM U a egalat în ultimul minut al perioadei a treia, astfel că s-a plecat în ultimele zece minute ca la startul meciului, adică de la scor egal, 69-69. 

Băieții noștri nu au mai putut face jocul bun ”de la interior”, în sfertul al patrulea, iar argeșenii au trecut la conducere în minutul 32: 74-71, după un ”and one” al ex-timișoreanului Siriscevic. Partida a continuat să fie echilibrată și Milos Komatina a egalat la 83 (minutul 36), dar a urmat o nouă desprindere a gazdelor (90-84). Calotă și Randolph ne-au readus în joc (90-88), pentru ca Tudor Gheorghe să înscrie patru puncte (94-88), desprindere decisivă, realizată cu 44 de secunde înaintea finalului.

BCM U FC Argeș Pitești – SCM Timișoara 96-91 (16-25, 22-21, 31-23, 27-22)

Timișoara: Vukosavljevic 30 puncte, 11 recuperări, Calotă 17 puncte, 4 recuperări, 9 pase decisive, Komatina 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, Randolph 12 puncte, 4 pase decisive, Brown 10 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, Pesakovic 5 puncte, 3 pase decisive, Stojadinovic 2 puncte, 3 recuperări, Diculescu 2 puncte, 2 pase decisive, Coconea

Pitești: Jeremic 26 puncte, 4 pase decisive, Siriscevic 20 puncte, 6 recuperări

Etapa viitoare, a IV-a, SCM Timișoara va evolua la Sibiu, cu CSU, miercuri, 24 octombrie, de la ora 18,00.