Echipa noastră a jucat la Sibiu în etapa a IV-a a Ligii Naționale. A fost a treia deplasare a alb-violeților, una decisă precum la Pitești în partea finală a întâlnirii.

”Echipa s-a bătut 40 de minute pe un teren unde se câștigă greu. Nu aș compara acest meci cu cel de la Pitești, chiar dacă și acolo am scăpat victoria spre final de meci. Când Sibiul s-a desprins la 5-6 puncte, nu a fost vorba numai despre greșelile noastre. Cert e că din acest start de campionat cu trei meciuri în deplasare și un joc cu Clujul nu am adunat nicio victorie și va trebui să fim mult mai concentrați și agresivi”
Miodrag Perisic, antrenorul SCMT

 

Primele două sferturi au fost foarte echilibrate și s-au încheiat cu scor identic. Echipa noastră a început cu cinci-ul Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic și a condus cu 4-0. Gazdele au întors (11-8), după care au urmat numeroase răsturnări de scor, fără ca vreuna dintre formații să se desprindă la mai mult de două posesii.

Prima repriză a fost una foarte bună pentru jucătorii U23, care au fost coșgheterii celor două echipe: Diculescu 10 puncte pentru echipa noastră, ex-timișoreanul Tohătan 11 puncte, pentru Sibiu.  

Sibienii au intrat cu două puncte avantaj la pauza mare (44-42), iar sfertul al treilea a urmat în bună parte scenariul din precedentele două. Totuși, CSU a reușit un run de 8-0, de la scorul de 58-55 pentru echipa noastră, și a luat prima opțiune la victorie.

Sfertul ultim a pornit de la 63-59 pentru gazde. Băieții noștri s-au mai apropiat o dată la o singură posesie (69-67), după o triță a lui Calotă și un ”and one” al lui Vukosavljevic, însă apoi ardelenii au înscris des din afara semicercului de 6.75 și au sprintat în învingători. 

 

CSU Sibiu – SCM Timișoara 90-78 (22-21, 22-21, 19-17, 27-19)

Timișoara: Vukosavljevic 24 puncte, 6 recuperări, 2 capace, Randolph 14 puncte, 3 recuperări, Calotă 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Diculescu 10 puncte, 2 recuperări, Stojadinovic 9 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Brown 6 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Pesakovic 2 puncte, Komatina, Baciu

Sibiu: Philmore 16 puncte, 6 recuperări

 

Pentru echipa noastră urmează patru meciuri pe teren propriu, primul dintre ele cu Steaua București, la 3 noiembrie.