Băieții noștri revin în sala Constantin Jude, cu ocazia meciului pe care îl joacă sâmbătă, de la ora 19,30, când întâlnesc Steaua București, în etapa a V-a a Ligii Naționale. Confruntarea deschide o serie de patru partide pe teren propriu, ce se va întinde până la începutul lunii decembrie. 

”Campionatul național se joacă într-un nou format, în care nu mai avem niciun meci ușor. Cele opt echipe sunt de valoare egală, oricine poate câștiga cu oricine. Nu mai există acele formații așa-zis accesibile; toate meciurile sunt dificile, indiferent dacă jucăm acasă sau afară. Sper ca odată cu această confruntare cu Steaua să avem un restart și să începem să câștigăm, pentru că a trecut perioada de acomodare a jucătorilor. Deja au luat contact cu Liga Națională, au văzut valoarea adversarilor, atmosfera din sălile unde se joacă. Primul contact l-au luat și a venit vremea primei victorii”
Ilie Trițoiu, președinte Baschet SCM Timișoara

 

Echipa noastră și Steaua au schimbat substanțial loturile în vara acestui și au avut de tras la capitolul omogenizare. ”Este un meci special pentru mine”, spune jucătorul nostru Dragoș Diculescu, adăugând: ”Steaua este echipa care m-a format, dar îmi doresc cu orice preț victoria, căci avem patru meciuri pierdute. Chiar trebuie să rupem această serie negativă, iar partida cu Steaua este o oportunitate, în ciuda faptului că adversarii sunt jucători cu experiență, care au făcut rezultate bune, contrar problemelor avute. Cred că după săptămâna asta bună de antrenamente, putem face un rezultat pozitiv”

Dragoș Diculescu s-a transferat în vara acestui an de la Steaua: ”Încă de la început am simțit că este cea mai bună mutare pentru mine. Înainte de a lua o decizie, am întrebat în dreapta și în stânga despre Timișoara, despre cum este totul aici, iar cuvintele pozitive pe care le-am auzit s-au confirmat. Sunt bucuros de alegerea făcută, de faptul că m-am integrat foarte repede și vreau cu timpul să demonstrez din ce în ce mai mult”

Jucătorul în vârstă de 19 ani a fost convocat din nou la naționala de seniori, pentru meciul din noiembrie, cu Kosovo. ”Reprezintă  o onoare și o bucurie să fiu convocat. În plus, este o plăcere să văd că lotul se întinerește, că suntem la naționala de seniori tot mai mulți jucători cu care eu am crescut la juniori, la tineret... Sper să răsplătesc încrederea antrenorilor”, a spus Diculescu.

Alb-violeții au jucat în deplasare trei din primele patru meciuri ale sezonului și se află în căutarea primei victorii. Steaua are două victorii, o înfrângere și un meci amânat, în Liga Națională, dar joacă și în FIBA Europe Cup, acolo unde ocupă locul al patrulea în grupa E, la finalul turului. Bucureștenii au jucat miercuri în Ucraina, unde au fost învinși de Cherkaski Mavpy, 90-64, și au venit direct la Timișoara. 

Echipa noastră va evolua runda viitoare contra formației Dinamo Știința, meci care trebuia să aibă loc în Capitală, dar la cererea bucureștenilor se va disputa în sala Constantin Jude, sâmbătă, 10 noiembrie, urmând ca în retur cele două grupări să se întâlnească în sala Dinamo.