Echipa noastră a depășit una dintre reprezentantele României în cupele europene, în etapa a V-a a Ligii Naționale. Alb-violeții au învins Steaua București, la sala Constantin Jude, după un meci în care s-au aflat la conducere vreme de 38 de minute și trei secunde.

”Da, am câștigat mai ușor decât ne așteptam și asta mă mulțumește. În acest moment al traseului nostru, este important că ne-am descătușat și am învins. Urme ale presiunii s-au văzut, mai ales la aruncările de trei puncte, unde nu am stat foarte bine, dar ne-am apărat extrem de serios și am ținut echipa adversă la un punctaj foarte scăzut. Am controlat tot meciul și asta nu e puțin într-un lot în care sunt mulți jucători noi și încă nu se înțeleg pe teren ca atunci când ai toate mecanismele puse la punct. Ne bucurăm o zi, iar de mâine începem pregătirea următorului joc”
Miodrag Perisic, antrenor principal SCM Timișoara

 

Gruparea din București a condus doar în startul partidei (2-0), dar reușitele lui Brown, Diculescu și Randolph au făcut 6-2. Steaua a egalat la 7, pentru ca apoi să urmeze o nouă desprinderea, 15-7. După 15-13, gruparea roș-albastră nu a mai avut nicio replică și am avut distanțarea decisivă, la 21-13. Diferența a fost de șase puncte, după primul sfert, de 15 puncte, la pauza mare și de 22 de lungimi înaintea ultimului sfert. 

Cu o defensivă foarte bună, SCM Timișoara a stabilit ecartul maxim la 25 de puncte (62-37), spre finele sfertului al treilea. Trupa lui Perisic și Bota a avut nouă marcatori pe foaia de arbitraj, iar patru dintre ei au fost în double-digit. 

SCM Timișoara- Steaua București 78-62 (19-13, 23-14, 22-15, 14-15)

Timișoara: Vukosavljevic 15 puncte, 9 recuperări, Randolph 13 puncte, Brown 12 puncte, 8 recuperări, Pesakovic 11 puncte, 3 intercepții, Calotă 8 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții, Komatina 7 puncte, 4 pase decisive, Stojadinovic 6 puncte, 4 recuperări, Baciu 4 puncte, Diculescu 2 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, Coconea 2 recuperări

Steaua: Vlahovic 16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive

Băieții noștri joacă pe teren propriu și etapa viitoare, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18,00, cu Dinamo Știința București, formație antrenată de fostul nostru technician, Tudor Costescu.