Băieții noștri joacă și etapa aceasta la sala Constantin Jude și întâlnesc din nou o echipă din București. Runda a VI-a a Ligii Naționale propune partida SCM Timișoara - Dinamo Știința București, sâmbătă, de la ora 18,00.

”Este un meci important, pentru că întotdeauna meciul care urmează este cel important. Băieții se antrenează foarte bine, nu avem nicio accidentare, iar la ședințele de pregătire se vede că jucătorii se înțeleg tot mai bine, ceea ce îmi dă încredere. Dinamo are, ca noi, șase străini și este o echipă, asemenea nouă, o echipă de buget redus. Avem potențial să câștigăm, totul depinde de noi. Sper ca acesta să fie doar un pas în plus și să continuăm cu victorii”
antrenorul SCM Timișoara, Miodrag Perisic

 

Conform programului stabilit la începutul sezonului, partida urma să se joace la București. Dinamo Știința a cerut însă ca meciul din tur să aibă loc la Timișoara, iar cel din retur în București. Gruparea bucureșteană este nouă în peisajul baschetului românesc și s-a format în vara acestui an, din fuziunea secțiilor de baschet ale cluburilor Știința și Dinamo. Antrenorul echipei este Tudor Costescu, cel ce a avut două mandate de tehnician la Timișoara. 

Pivotul Cătălin Baciu afirmă că succesul cu Steaua, din etapa precedentă, dă un impuls echipei: ”A fost un început mai greu de campionat, dar victoria cu Steaua poate fi startul unui parcurs bun. Emoțional va fi o înfruntare dificilă, căci am lega victoriile dacă am învinge; cred că avem mai multă experiență și ne putem impune”

***

Programele de meci vor fi disponibile la intrarea în sală, cu subiecte interesante. Veți afla amănunte savuroase despre liderul nostru la capitolul recuperări, Sherwood Brown: ”Nu mi-am mai tuns părul de 14 ani. Sunt născut în zodia Leului (n.r. – 2 august 1991), iar leul are coamă. Eu am coamă, leul are coamă, lucrurile se leagă”. De asemenea, aveți loturile celor două echipe, clasamentul, puteți citi avancronica partidei și vedea care sunt liderii formației noastre la capitolele puncte, recuperări, pase decisive. 

Aruncarea simbolică de start va fi oferită de un cetățean de onoare al Timișoarei, alpinistul Horia Colibășanu