Seria de meciuri pe teren propriu a continuat bine pentru echipa noastră. Trupa antrenată de Perisic și Bota a trecut și de Dinamo Știința București, a doua victorie a sezonului și al doilea succes consecutiv. 

”Sunt mulțumit de apărare, pentru că nu e ușor de jucat cu Dinamo, o echipă care a pierdut doar pe final de meci cu Sibiul, a cedat la diferențe mici cu alte echipe puternice. Diferența în clasament era de doar un punct între noi, înaintea etapei, așa că ne-am așteptat la un meci greu. După pauza mare, am reglat lucrurile, am încasat foarte puține puncte și ne-am desprins. Apărarea a fost cheia partidei”
Antrenorul SCM Timișoara, Miodrag Perisic

 

Startul a fost consistent, echipa noastră s-a aflat mereu la conducere, iar desprinderea din primul sfert – 24-16, minutul 8 – părea că va duce partida pe făgașul dorit. ”Am permis adversarului să se apropie într-un moment când puteam menține controlul meciului. Încă se vede lipsa experienței”, avea să spună tehnicianul nostru, Miodrag Perisic la finalul partidei.

Revenirea bucureștenilor a fost atât de incisivă încât au ajuns în avantaj de două posesii – 37-31, min. 14. Băieții noștri au reechilibrat partida înaintea pauzei mari, dar Dinamo a plecat pe plus la vestiare, 44-42.

Repriza a doua a însemnat o apărare foarte bună a alb-violeților, care au încasat numai 26 de puncte în ultimele 20 de minute. Imediat după odihnă, echipa noastră a marcat zece puncte fără a primi vreunul, ceea ce a înclinat balanța definitiv. Diferența maximă s-a făcut cu două minute înaintea finalului – 79-63 – iar ecartul s-a stabilit la 13 puncte. 

 

SCM Timișoara–Dinamo Știința București 83-70 (29-24, 13-20, 20-12, 21-14)

Timișoara: Vukosavljevic 23 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții, Brown 19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, Komatina 11 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, Calotă 10 puncte, 2 pase decisive, Randolph 8 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Pesakovic 8 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Diculescu 2 puncte, 3 recuperări, Stojadinovic 2puncte, 4 recuperări, Baciu 9 recuperări

Dinamo: Vrkic 21 puncte, 3 recuperări, Baker 21 puncte, 8 recuperări

 

Partida ar fi trebuit să aibă loc la București, dar cum în sala Dinamo este montat un covor special pentru meciurile de handbal din Champions League, alb-roșii au cerut ca partida să se joace la Timișoara, iar în retur cele două formații să se înfrunte în Capitală. 

În pauza partidei, clubul nostru a organizat pe parchetul sălii Constantin Jude un concurs de aruncări libere ai cărui câștigători au intrat în posesia unor invitații pentru următorul meci: runda viitoare, violeții vor juca tot acasă, cu SCMU Craiova, luni, 19 noiembrie, de la ora 18,00.