Turul Ligii Naționale de baschet masculin s-a încheiat pentru echipa noastră cu un meci pe teren propriu, împotriva revelației SCM U Craiova. Jocul a fost extrem de echilibrat cu 20 (!) de modificări ale echipei aflate la conducere și 16 momente de egalitate, în cele 40 de minute. 

”Am trecut printr-o perioadă foarte grea în ultimele 10-15 zile, dar chiar și așa am încercat să rămânem concentrați și ne-a reușit în proporție foarte mare, dar nu am reușit a treia victorie consecutivă. Despre meci: cert este că nu avem statutul altor echipe și nici nu cerem să avem un statut special, dar au fost multe faze cu semne de întrebare. E vorba despre cele din ultimul minut, dar și despre aceea când nu ni s-a validat un coș de două puncte, când mingea era în coborâre, iar apoi Craiova a marcat o triță pe contratac. În loc să ne distanțăm noi la șase puncte, s-au apropiat adversarii la unul singur”
Miodrag Perisic, antrenor SCMT

 

Nici un sfert nu s-a încheiat la mai mult de un punct diferență și nici o formație nu a condus la mai mult de patru lungimi. Alb-violeții au intrat cu avantaj în ultimul minut, 71-70, dar fazele cele mai controversate s-au derulat în ultimele zece secunde, de la scorul 73-72 pentru echipa lui Perisic și Bota, după liberele înscrise de Vukosavljevic. 

Craiova a avut posesia după un timeout și i s-au acordat două aruncări libere, cu 3.8 secunde rămase de joc. Morris Curry le-a transformat pentru 73-74, iar ai noștri au mai avut o posesie: după repunere, Vladan Vukosavljevic a primit mingea, într-o fază similară cu cea precedentă, dar sub panoul craiovean nu s-a fluierat fault asupra pivotului nostru și oltenii s-au impus la distanța minimă. 

Partida a fost arbitrată de Bogdan Podar (Cluj), Bukuresti Laszlo (Sovata) și Ionuț Moraru (Cluj). 

SCM Timișoara – SCM U Craiova 73-74 (14-13, 21-22, 15-16, 23-23)

Timișoara: Vukosavljevic 26 puncte, 11 recuperări, Randolph 15 puncte, 5 recuperări, Pesakovic 12 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Baciu 8 puncte, 2 recuperări, Komatina 7 puncte, 5 recuperări, Diculescu 3 puncte, 3 recuperări, Brown 2 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, Calotă 6 pase decisive, Coconea 3 recuperări, 2 pase decisive, Stojadinovic 2 recuperări 

Craiova: Curry 21 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții

Campionatul se întrerupe pentru meciul România – Kosovo, din preliminariile Campionatului European de seniori. În prima etapă din retur, băieții noștri vor juca pe teren propriu, cu CSM Oradea, în primul weekend din luna decembrie.