Liga Națională de baschet masculin este întreruptă pentru meciul naționalei de seniori, cu Kosovo. Partida va avea loc joi, 29 noiembrie, de la ora 18,00, la Oradea.

”Multe lucruri se pot îmbunătăți după prima parte a campionatului. Au existat și momente de ghinion, am fost aproape de a câștiga câteva dintre partidele pierdute, dar nu am reușit să fim superiori adversarilor până la capăt. Au fost unele rezultate dezamăgitoare, chiar dacă nu-mi place să folosesc acest termen, însă sper și cred cu tărie că putem deveni mai buni. Avem jucători valoroși, totul e să scoatem maximum din potențialul lor”
Octavian Popa Calotă, căpitanul SCMT

 

Tânărul nostru jucător Dragoș Diculescu (19 ani, 1.93 m) a fost convocat și de această dată și se află în cantonamentul naționalei antrenate de Tudor Costescu și Nenad Markovic. 

Întreruperea de sezon vine chiar între tur și retur, adică după șapte etape disputate în grupa A, cea de elită a Ligii Naționale. Echipa noastră are un bilanț de două victorii și cinci eșecuri și va juca în runda a opta, acasă, cu campioana CSM Oradea. 

La finalul turului, pivotul Vladan Vukosavljevic este liderul ierarhiei Baschet SCM Timișoara, la capitolele ”puncte marcate” și ”recuperări”, dar și la ”eficiență” (138, la total), în vreme ce Octavian Popa Calotă este cel mai bun pasator: 

 

Marcatori Timișoara  1. Vladan Vukosavljevic – 139 puncte, 7 meciuri, medie 19.86

________________________________________

2. Brandon Randolph – 91 puncte, 7 meciuri, medie 13.00

________________________________________

3. Sherwood Brown - 83 puncte, 7 meciuri, medie 11.86

  

Recuperări Timișoara  1. Vladan Vukosavljevic– 53 recuperări, 7 meciuri, medie 7.57

________________________________________

2. Sherwood Brown – 48 recuperări, 7 meciuri, medie 6.86

________________________________________

3. Milos Komatina – 27 recuperări, 7 meciuri, medie 3.86

 

Pase decisive Timișoara  1. Octavian Popa Calotă – 27 pase decisive, 7 meciuri, medie 3.86

________________________________________

2. Brandon Randolph – 15 pase decisive, 7 meciuri, medie 2.14

________________________________________

3. Milos Komatina – 13 pase decisive, 7 meciuri, medie 1.86

 

Partida SCM Timișoara – CSM Oradea, din prima etapă a returului, se joacă luni, 3 decembrie, de la ora 18,00, la sala Constantin Jude.